Fideszes sörgyártó diplomata útlevéllel

  • narancs.hu
  • 2020. május 8.

Fekete Lyuk

A Tiltott Csíki sör gyártójának élete csupa kaland, betörésre felbujtás és embercsempészet.

A kiváló fideszes kapcsolatokkal rendelkező Lénárd András, a Tiltott Csíki Sört gyártó székelyföldi cég vezetőjének egyik érdekeltsége 1,7 milliárd forintnyi magyar állami támogatást kap, hogy felépítsen egy „sörkorcsolya-gyárat” (bármit is jelentsen ez) Székelyföldön, a már meglévő sörgyára mellé – szemlézi a holnapi nyomtatott Magyar Hang cikkét a 444.

A Magyarországról pénzelt székelyföldi gazdaságélénkítési terv forrásait elosztó Pro Economica Alapítvány írt is a lapnak ezzel kapcsolatban: mint kiderült, Lénárd cége, a Pityóka Gyár Srl. egy majdnem 4,5 milliárd forintos beruházást hajt végre Hargita megyében, ennek támogatási értéke 1,7 milliárd forint, és 42 új munkahely létesül a beruházás eredményeképp.

false

 

Fotó: Youtube / Csíki Sör

 

A Magyar Hang említ egy másik projektet is, amellyel Lénárd pályázott, de ezzel kapcsolatban valószínűleg még nem született meg a szerződés.

A cikk tanúsága szerint a sörgyártó diplomata útlevelet is szerzett magának tavaly. Erre azért lehetett szüksége, mert 2001-ben elfogta az amerikai rendőrség, amikor három nőt próbált átcsempészni az amerikai-kanadai határon. Ekkor 50 ezer dolláros óvadék fejében engedte csak a bíróság, hogy szabadlábon védekezzen. A Fidesz-barát sörgyártó ezt követően elmenekült az amerikai igazságszolgáltatás elől.

A lap ezen kívül említi azt is, hogy Lénárd lehetett a felbújtója egy betörésnek a Csíki Sör magyarországi cégének Bajcsy-Zsilinszky úti irodájában.

Figyelmébe ajánljuk