Varga Judit Kövér László védelmében: „a férfiak és a nők egymástól különböznek“

  • narancs.hu
  • 2020. május 9.

Fekete Lyuk

Mint nőt nem sértett meg, mondta az igazságügy miniszter.

„Kövér László szerintem a nők iránti tiszteletét fejezte ki, amikor arról beszélt, hogy nem szeretne egy nőt hozzá méltatlan helyzetben látni. Arra az eszményre utalt, hogy a nőket bizonyos rájuk jellemző viselkedésformák miatt jobban tiszteljük. A házelnöknek éppen annyira joga van egy ilyen konzervatív megnyilvánuláshoz, mint másnak egy liberális állásfoglaláshoz" — mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyar Nemzet nevű kormánylapnak.

A miniszter arról az esetről beszél, amikor Kövér Bayer Zsoltnak azt mondta, szánalommal tekint bizonyos képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-sel kezdőik, "amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére.” Kövér később azt is mondta, ez „őhozzá mint családanyához méltatlan“.

Varga a kormánylap interjújában hozzátette: "Személy szerint engem, mint nőt nem sértett meg. Magyarországon egyenjogúság van, de figyelembe kell vennünk, hogy a férfiak és a nők egymástól különböznek.”

Figyelmébe ajánljuk