„Gyors szobrász vagyok, ezért vállaltam én”

  • narancs.hu
  • 2014. július 25.

Fekete Lyuk

A kamu Párkányi Raab Péter Fb-oldalról szedtük össze kedvenc idézeteinket. Párkányi az oldal miatt amúgy ma feljelentést tett. De nem ez az igazság?

Az oldal itt érhető el. És jöjjenek a remekek!

„Borókai Úr nekem biztosított Heti Válasz-cikke elérte a balliberális hisztisajtót, de végre belátták ők is legfőbb érdememet: gyors szobrász vagyok, ezért vállaltam egyedül én. A gyorsaság előnye, hogy a stilizált mondanivaló nem próbál evidenciákat sulykolni, a befogadóra van bízva, hogy ez sas vagy turul, Gábriel vagy Lucifer, alma vagy körte, művészet vagy hányás.”

false

 

Fotó: MTI

„Gyerekkoromban mindig statikus mérnök szerettem volna lenni. Az emlékmű ennek emlékére emlékeztet. Kiemelt nemzetgazdasági érdek miatt nem kellett pepecselni műszaki rajzokkal, a fantáziám és a ceruzám szabadon szárnyalhatott.”

„Schmidt Máriával egy ifjúsági oktató centrumot tervezünk a térre. Fontos, hogy a megszállásról, közös, nemzeti traumánkról a gyermekek nyelvén tudjunk beszélni.”

„Mindenkitől elnézést kérek, hogy január óta, amikor papírra vetettem szobrászként a statikai vázlatot – néhol 40 millimétert írtam a támfalra, bocsika –, hogy nem volt időm és kedvem megszólalni, de ez a mű kitöltötte a mindennapjaimat. Úgy érzem, nem volt hiába. Most lobbizok a Miniszterelnök Úrnál, hogy valaki azért csak avassa már fel, mert így nem lehet emlékmű, csak nem írhatom be a szívímbe, hogy megszállási létesítmény, ez gyanús lenne a TEK-nek. Köszönet Borókai Gábornak a bizalomért, a lehetőségért, nagyon hálás vagyok neki. A Heti Válasz számomra a korrekt, naprakész, a szélsőliberális lózungoktól mentes, természetes orbánizmust jelenti.”

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.