Kálomista feljelentést tesz az Elk*rtuk át nem vett mozijegyei miatt

  • narancs.hu
  • 2021. október 26.

Fekete Lyuk

Szerinte ez a "Gyurcsány-kommandó támadása" a film ellen. 

A kormánypárti Origónak nyilatkozott az Elk*rtuk kurzusfilm producere, Kálomista Gábor arról, hogy szerinte lefoglalni egy mozijegyet és át nem venni azt már a bűncselekmény határát súrolja. 

Kálomista arra reagált így, hogy Kovács Gábor, többek között az Üvegtigris, a Fehér tenyér és a Fehér isten producere múlt héten arról írt a közösségi oldalán, hogy felháborító, hogy az Elk*rtuk művészfilm besorolást kapott, hogy több mozi tudja játszani, és azt is írta, hogy mindenki "foglaljon le" rá minél több helyet.

Később ugyan az Indexnek pontosított, hogy azt nem mondta, hogy ne vegyék át, csak hogy foglaljanak jegyet, de az Origo beleállt az ügybe, és megkérdezte Kálomista Gábort a dologról, aki azt mondta, szerinte ez nem Kovács Gábor "egyéni akciója", hanem "a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen".

Arról is beszélt, hogy mind nemzetközi szinten, mind itthon megpróbálják teljesen ellehetetleníteni az Elk*rtukat, és ez már szerinte akár bűncselekmény is lehet.

"Az, hogy különböző olyan eszközöket vetnek be, szerintünk súrolja a bűncselekmény határát, vagy talán azt túl is lépi, ezért büntetőfeljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél."

A gyakorlatban szerinte egyébként arról van szó, hogy bár egy nap délután még úgy tűnik, hogy telt ház lesz, az előadás előtt félórával több tucat át nem vett jegy marad a kasszában. 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk