Már jelnyelven is elérhető a "Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!" petíció

  • narancs.hu
  • 2021. október 27.

Fekete Lyuk

A Fidesz egyszerűen mindenkire gondol.

A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a "Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!" petíció - tájékoztatta a Fidesz szerdán az MTI-t.

A Fidesz közleményében azt írja: két fideszes politikus - Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Kósa Ádám európai parlamenti képviselő - közösen kezdeményezte az aláírásgyűjtés jelnyelvi akadálymentesítését, annak érdekében, hogy a jelnyelvet használó siket és nagyothalló emberek is csatlakozhassanak a petícióhoz. Ma Magyarországon több mint 60 ezer siket és nagyothalló ember él.

A Fidesz Facebook-oldalán meg is osztotta a videót.

A Fidesz október 22-én jelentette be, hogy a "Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!" címen indított aláírásgyűjtését "Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!" elnevezéssel folytatja tovább. A párt a petíciójával arra szeretné emlékeztetni a magyar embereket, hogy "ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot".

A petíciót eredetileg október 21-ig lehetett volna aláírni, de mivel a Fidesz szerint addig nem talált meg mindenkit, "aki meg akarja üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy nem kér még egyszer az ő kudarcos és gyalázatos kormányzásából", ezért dübörög tovább a kampány. Most pedig már a jelnyelveni akadálymentesített verziója is elérhető.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!