Már jelnyelven is elérhető a "Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!" petíció

  • narancs.hu
  • 2021. október 27.

Fekete Lyuk

A Fidesz egyszerűen mindenkire gondol.

A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a "Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!" petíció - tájékoztatta a Fidesz szerdán az MTI-t.

A Fidesz közleményében azt írja: két fideszes politikus - Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Kósa Ádám európai parlamenti képviselő - közösen kezdeményezte az aláírásgyűjtés jelnyelvi akadálymentesítését, annak érdekében, hogy a jelnyelvet használó siket és nagyothalló emberek is csatlakozhassanak a petícióhoz. Ma Magyarországon több mint 60 ezer siket és nagyothalló ember él.

A Fidesz Facebook-oldalán meg is osztotta a videót.

A Fidesz október 22-én jelentette be, hogy a "Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!" címen indított aláírásgyűjtését "Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!" elnevezéssel folytatja tovább. A párt a petíciójával arra szeretné emlékeztetni a magyar embereket, hogy "ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot".

A petíciót eredetileg október 21-ig lehetett volna aláírni, de mivel a Fidesz szerint addig nem talált meg mindenkit, "aki meg akarja üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy nem kér még egyszer az ő kudarcos és gyalázatos kormányzásából", ezért dübörög tovább a kampány. Most pedig már a jelnyelveni akadálymentesített verziója is elérhető.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk