Csúcsra járatta a kampányt a Fidesz-média:egy hónap alatt ötszázszor írták le, hogy Karácsony alkalmatlan

  • narancs.hu
  • 2019. november 11.

Fekete Lyuk

Az Origónak egyéni rekordot is sikerült felállítania, többször írták le azt, hogy alkalmatlan, mint ahány cikkük megjelent az önkormányzati választásról.

A Mérték Médiaelemző Műhely és a Euronews közös felmérést készített, melyből kiderül:

egy hónap alatt közel ötszázszor írták le Karácsonyról, hogy alkalmatlan.

Az elemzésben öt kormányközeli médium szerepelt, a 888, az Origo, a Hirado.hu, a Magyar Nemzet és a BAMA, akik összesen 496-szor használták a jelzőt Karácsony Gergely minősítésére. Azt is megvizsgálták,  összesen hány cikkben foglalkoztak az önkormányzati választásokkal ezek a lapok, így nézve pedig az Origónak sikerült rekordot elérnie. A portálon 151 cikk jelent meg a témában, és 166-szor szerepelt a szó, vagyis többször írták le azt, hogy alkalmatlan, mint ahány cikkük megjelent az önkormányzati választásról.

Elemzés: a média, minta hatalom eszköze Magyarországon

Az Euronews és a Mérték Médiaelemző Műhely kutatása 5 kormányközeli médium cikkeit vizsgálta meg a kampány utolsó 30 napjában. Az alkalmatlan szó csaknem 500-szor szerepelt.... BŐVEBBEN : https://hu.euronews.com/2019/11/11/elemzes-a-media-minta-hatalom-eszkoze-magyarorszagon Iratkozzon fel: https://www.youtube.com/c/euronewsHungarian?sub_confirmation=1 euronews élő: https://www.youtube.com/c/euronewsHungarian/live

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?