Kocsis Máté elismerte, hogy Magyarországon egyelőre még nem történt óvodásokon nemátalakító műtét

  • narancs.hu
  • 2021. december 5.

Fekete Lyuk

 Bezzeg Belgiumban már 14 éves kortól szülői beleegyezés nélkül lehet ilyet csinálni.

"A népszavazás a legerősebb eszköz a gyermekvédelmi intézkedésekkel kapcsolatos nyomásgyakorlási kísérletek ellen", azt Kocsis Máté közölte a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Brüsszel kötelezettségszegési eljárással akarja eltöröltetni a gyermekvédelmi intézkedéseket.

Mint mondta:

Nem nehéz észrevenni az összefüggést, hogy a baloldal (sic!) miniszterelnökjelöltje Brüsszelből hazaérkezve ugyancsak bejelentette, hogy el fogja törölni a vonatkozó törvényeket.

Kocsis szerint nagy csalódás, hogy az Európai Unió háttérbe szorítja a gyermekvédelmi jogokat az "erőszakos LMBTQ-propaganda miatt", amely a gyermekeket vette célba azzal, hogy minden felületen hirdeti, van lehetőség nemváltásra és a gyermekek életkorának nem megfelelő tartalmakat tesz közzé.

Majd elismerte, hogy 

Magyarországon ugyan még nem volt példa arra, hogy óvodásokat nemátalakító műtétnek akartak volna alávetni a szülők beleegyezése nélkül,

de Belgiumban például már 14 éves kortól szülői beleegyezés nélkül lehet ilyet csinálni és az Egyesült Államoktól a nyugat-európai országokig egyre elterjedtebb, hogy óvodákban és iskolákban érzékenyítő előadásokat tartanak.

Szerinte a népszavazás kérdései éppen arról szólnak, hogy a szülő hozzájárulása nélkül tartsanak-e szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat, népszerűsíthetnek-e nemátalakító műtéteket, korlátozás nélkül be lehet-e mutatni a gyermekek fejlődését befolyásoló és a nem megváltoztatását bemutató tartalmakat a médiában. Mert, mondta Kocsis, a szülő kizárólagos joga eldönteni, hogy szeretné-e gyerekével megismertetni ezeket. Majd hozzátette: a törvény a gyerekekről szól, a felnőttekre nem vonatkozik.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, november 30-án kedden az Országgyűlés elrendelte a kormány által a homofób törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást.

Az országgyűlési határozat szerint az alábbi négy kérdés szerepel majd a népszavazáson:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.