Kovács Zoltán szerint Soros György és szervezetei által finanszírozott washingtoni szenátorok kritizálják Orbánt

  • narancs.hu
  • 2019. május 12.

Fekete Lyuk

Csak és kizárólag bevándorláspárti megnyilatkozásról lehet szó.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy olyan amerikai képviselők véleményéről van szó, akik kampányát valamilyen formában Soros György, illetve szervezetei finanszírozták" – így reagált a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára az RTL Klub Híradójának arra, hogy négy szenátor levélben szólította fel Donald Trumpot, hogy Orbán Viktort hétfői látogatásán kérje számon a magyar demokrácia leépítését.

Kovács Zoltán arra a kérdésre, hogy az nem elképzelhető-e, hogy az említett képviselők esetleg vették a fáradságot és utánanéztek a magyar helyzetnek, és netalántán Soros Györgytől és szervezeteitől függetlenül gondolják azt, amit, így felelt: "Attól tartok, hogy itt egyértelműen egy bevándorláspárti megnyilatkozásról van szó."

Orbán miatt tiltakoznak Amerikában

Republikánus és demokrata szenátorok is arra kérik Donald Trumpot, hogy tegye szóvá Orbán Viktornak a magyar jogállamiság leépítése miatti aggodalmukat - ezt a Reuters tudta meg. Levélben fordultak az amerikai elnökhöz, aki hétfőn fogadja Orbán Viktort a Fehér Házban. Az MSZP szerint, a szenátorok együttes fellépése jelzésértékű.

Figyelmébe ajánljuk