Közszolgálati csoda: a Kossuth Rádió elismerte, hogy hazudtak Dobrevről

  • narancs.hu
  • 2021. november 11.

Fekete Lyuk

Miután az állami rádióban tényként állították be az Elk*rtuk c. propagandafilm kitalációját.

"2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában" - idézi a 24.hu az MTVA helyreigazítását, amely november 10-én a Jó napot, Magyarország! című magazinműsorban hangzott el.

Mint arról beszámoltunk, a DK úgy döntött, hogy beperli az MTVA-t, amiért tényként kezelik az Elk*rtuk című propagandafilm összeesküvés-elméletét, a Kossuth Rádióban ugyanis bemondták, hogy Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”

Az ügyben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is állást foglalt, tudatta, a közmédia súlyosan megsértette a médiatörvényt, amikor tényként közölte egy fikciós film – alkotói fantázia által kreált – hamis vádját egy valós személlyel szemben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk