A DK bepereli az MTVA-t, mert tényként kezelik az Elk*rtuk összeesküvés-elméletét

  • narancs.hu
  • 2021. október 27.

Belpol

A Kossuth Rádióban Dobrev Klára felelősségét boncolgatták.

A DK úgy döntött, hogy beperli az MTVA-t, amiért tényként kezelik az Elk*rtuk összeesküvés-elméletét, írja a párt sajtóközleményében.

Mint írják, a Kossuth Rádió keddi műsorában az hangzott el, hogy Dobrev Klára döntött "2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről". A DK szerint az a probléma, hogy a filmben foglalt összeesküvés-elméletet az MTVA-nál "csont nélkül elhitték".

"Pár példán keresztül szeretnénk egy kis segítséget adni a Fidesz propagandistáinak, hogy megértsék, a filmvásznon és a TV-képernyőn foglaltak sokszor nem fedik a valóságot:

  • nem fenyegette a Föld létét egy aszteroida, amitől Bruce Willis mentette meg az emberiséget,
  • nincs titkos varázslóiskola Angliában,
  • nincs halálcsillag (még Soros Györgynek sem),
  • Esmeralda valójában nem vak és nincs szüksége szemműtétre,
  • Magdi anyus nem halt meg, csak kiírták a sorozatból."

A közlemény megjegyzi, hogy "az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett."

Ezért a párt a történtek miatt bepereli az MTVA-t.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.