Áder János honvédségi különgéppel repült a klímacsúcsra

  • narancs.hu
  • 2021. november 11.

Fekete Lyuk

Igen, a klímacsúcsra.

"Felmerült bennem, hogy a glasgow-i klímacsúcson a “szavak helyett cselekvésről és a hitelességről” szónokló Áder János vajon hogyan utazott a helyszínre. Beadtam egy adatkérést a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, most jött meg a válasz: nem menetrend szerinti járattal utazott az államfő, hanem honvédségi különgéppel" - írja Szél Bernadett a Facebookon.

Szél ellenpéldaként a szlovák elnököt említi: "Azoknak, akik azt gondolnák, hogy egy köztársasági elnök csak nem utazhat normál járattal, ajánlom figyelmébe Zuzana Caputová szlovák elnököt, aki — megnéztem — Bécsből kereskedelmi járattal utazott Skóciába. És ahogy szokták mondani, nem esett le az aranygyűrű az ujjáról. És nem egy egyszeri akció volt ez a részéről: tartotta magát a tavalyi vállalásához, miszerint 2030-ig klímasemlegessé teszi a szlovák elnöki hivatalt, és ennek keretében hivatali különgép helyett kereskedelmi járatokat fog használni, amikor csak lehet. Hát így is lehet ezt csinálni."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk