Leszbikusba szeret Pacino

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 4.

Fekete Lyuk

Axler jó pár műpéniszt látott már, de hányat lát Al Pacino a Kiégés főszerepében? Vigyázat, explicit részletek!
false

Philip Roth nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, Al Pacino vásárolta meg Kiégés (The Humbling – kritikánk itt) című, alig 100 oldalas regényének filmjogait. Ezt akkor mondta, amikor a Narancs is beszélgetett vele (interjúnk itt), s a szerző elégedettnek tűnt az árral és Pacinóval. A Kiégés egy kiégett színész, egy nagy amerikai színészfejedelem, bizonyos Simon Axler (természetesen Pacino játssza) utolsó nagy magánéleti alakításának története: Roth szuicid hőse családi barátai lányába, egy fiatal leszbikusba habarodik bele, s e belehabarodás ilyen és még ilyenebb – nagyon rothi – passzusokhoz vezet:

Volt egy kis nejlonzacskónyi szexjátéka, amit egyik hétvégén magával hozott, s amikor lefeküdni készültek, kiborította a lepedőre. Axler jó pár műpéniszt látott már, de olyan felcsatolható bőrhámot még soha, legföljebb képen, amely rögzíti a műpéniszt, s ezáltal egyik nő képes meghágni a másikat és beléhatolni.”

false

Nem tudjuk, hogy a magyar kiadás (fordította Nemes Anna) 69. oldalán található részlet – mely olvasásra buzdító segédeszköznek sem utolsó! –, bekerült-e Barry Levinson rendező filmjébe, a ma megjelent előzetes mindenesetre kevésbé drámai hangvételt ígér, mint ami Roth kisregényének sajátja. Íme, Al Pacino mint kiégett színészfejedelem és Greta Gerwig (interjúnk vele itt) mint a vágy titokzatos és leszbikus tárgya:

Figyelmébe ajánljuk