Ma is jó döntésnek látja a paralimpiai bajnok, hogy visszaadta a lovagkeresztjét Bayer miatt

  • B.P.M.
  • 2019. március 11.

Fekete Lyuk

„Egyszerűen összeegyeztethetetlen az a gondolatiság és értékrend a sajátommal.”

Pásztory Dóráról készített cikket az Index, aki pár hónapja a Londonban lévő Barnes Swimming Clubnál állt munkába: 10-12 éves gyerekekkel foglalkozik, ráadásul kapott egy külön csoportot is.

A paralimpiai bajnok 2004-ben szerzett aranyérmet, ami után lovagkereszttel tüntették ki, viszont a sportoló később megvált tőle, hiszen Bayer Zsolt publicista (aki alkalomadtán 18 éves lányokat küld el melegebb éghajlatra) is megkapta az érdemrendet.

Pásztory úgy gondolja, a sportoló adta vissza a kitüntetést, hiszen anno a sportolót is tüntették ki vele, de a döntésében szerepe volt annak, hogy a médiában is dolgozik (a Narancsban is publikált), és erkölcsi értékrendjében nem szerepelhet a gyűlölet legitimációja.

„Volt indulat bennem, úgyhogy vártam néhány napot, hogy az lecsengjen, és higgadtan tudjam megfogalmazni az érveimet, amik a visszaadás mellett szóltak. A döntésemmel ma is tudok azonosulni, mert egyszerűen összeegyeztethetetlen az a gondolatiság és értékrend a sajátommal” - fogalmazott.

Szenzáció! Szobrot állítottak Bayer Zsoltnak Budapesten

Sajátos helyen díszeleg a gerilla emlékmű. Végre Bayer Zsoltnak is van már szobra Budapesten. Ezúttal kivételesen nem a Fidesz újabb köztéri ámokfutásáról van szó, nem a Szabadság téri megszállási emlékmű vagy a Madách téri Sisi-szobor közé, mellé került az ötös számú párttagkönyv büszke tulajdonosának, a Fidesz verbális öklének mása.

Figyelmébe ajánljuk