Bayer Zsolt a gimnazista Nagy Blankáról: kretén, barom állat, nyomorult, ócska kis proli és az is marad

  • - palosm -
  • 2019. január 15.

Fekete Lyuk

Nagy Blanka az aktivistaéletről: "vállalom a vegzálást, mert nem félek."

Nézzük a polgári oldal visszafogottságáról és választékos stílusáról ismert publicistája, Bayer Zsolt mivel próbálja kitölteni a szuperfüggetlen jobboldali tévében a show-ját.

Gimnazisták szidalmazásával. Idézzük Bayert, aki a rendszerkritikus tüntetéseken hónapok óta fel-feltűnő, a decemberi kecskeméti tüntetésen szokatlanul heves, trágár szavaktól sem mentes (például: a Fidesz egy "undorító, ocsmány és fertöző járvány", bajszos szar helyett "bajszos fasz," de a szónok a "bassza arcon magát" felszólítást is használta) beszédet mondó Nagy Blanka szegedi gimnazistáról szól tekintélyt parancsoló bölcsességgel:

"Ő a mi kis Blankánt. A jövő politikus asszonya. Aki ha gimnazista, maximum 18 éves lehet, és már egy igazi kretén barom állat. És, ami a leggyönyörűbb, hogy büszke magára."

Egyébiránt Blanka valóban gimnazista, ám 19 éves. De idézzük tovább.

„No, hát akkor, kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli.” (...)

false


"Nem tudom, hogy ezt otthonról hoztad-e. De miután az alma matered elhatárolódott tőled, biztos nem a gimnáziumban tanultad. Nem hiszem, hogy azt tanultad, hogy ímigyen kellene megszólalnunk nyilvános tereken."

Felmerül persze a kérdés, Bayer vajon hol tanulta azt, hogy egy publicisztikában a pöcsözés, gecizés, taknyozás-nyálazás... nem soroljuk tovább, szóval, hogy ezt hol tanulta az ember, akit a NER valamiféle kereszténydemokrata gondolkodóként prezentálna az ország nyilvánossága előtt.

De nem biztos, hogy szeretnénk tudni erre a kérdésre a választ.

Nagy Blankával egyébként a Narancs még tavaly áprilisban beszélgetett. Érdemes felidézni Térdvédőben a demokráciáért című riportunkat és a fiatal aktivista szavait.

A választások után először Nagy Blanka is a külföldre költözésben látta a megoldást – aztán kiállt Szeged főterére, és elszavalta egyik versét: „Ha kell, szembeszállok egyedül a zsarnok hazával”. A kiskunfélegyházi gimnazista akkor fordult az aktivizmus felé, amikor édesapja hosszan tartó rákos betegség után meghalt. „Láttam a kórházi körülményeket, és nem értettem, miért nem tesznek ez ellen? Miért épülnek sorban a stadionok, miért kell olimpiát szervezni, ha ennyire rossz a helyzet?

A részlet a 444 videójából, pontosan innen van.

Több diákmegmozduláson, a Tanítanék Mozgalom tüntetésén és március 15-én is mondott beszédet. Az egészségügyi dolgozók Kossuth téri tüntetésén is felszólalt, de a szervezők belefojtották a szót és lekísérték a színpadról, mert „a politikamentes” eseményen ki merte mondani Orbán Viktor nevét. „Ellenzéki győzelmet vártam, ahogy megláttam az eredményeket, arra gondoltam, el kell menni. De most még nem megyek, ennél jobban szeretem az országot. Harcias természet vagyok, nem hagyom, hogy Magyarország visszafejlődjön fél évszázadot. Csak még nagyobb erőbedobással fogom csinálni az aktivizmust.”

Nagy Blanka

Nagy Blanka

Fotó: Szeged Tv

Nagy Blanka azzal számol, hogy Orbán legkésőbb négy év múlva távozik a hatalomból, de akár előbb is sor kerülhet rá, „mindenekelőtt az kellene ehhez, hogy az ellenzék és a teljes civil szféra összefogjon”. Csak békés eszközökben hisz, de azt is látja, hogy rendszeres tüntetésekkel az emberek érdeklődését nem lehet fenntartani. „Az erőszak ide édeskevés, észérvek kellenek, a zavargások ráadásul legitimáljak a kormány agresszív fellépését.” Felkészült a retorziókra, „ilyen az aktivistaélet, de én vállalom ezt, az 50 ezres csekket, a vegzálást, mert nem félek. Viccesen szoktam mondani: nem is értem, miért nem jelent még meg nálam a rendőrség.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?