Rétvári: A bevándorlással járványszerűen terjednek a parazitákkal összefüggő megbetegedések

  • B.P.M.
  • 2019. március 12.

Fekete Lyuk

Az államtitkár szerint ijesztő, hogy Németországnak 2030-ra muszlim kancellárja lehet, továbbá azok migránsozzák le a magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat, akik korábban évtizedeken át lerománozták az erdélyi magyarokat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára interjút adott a Magyar Nemzetnek, amely beszélgetés középpontjában - dobpergés - a bevándorlás állt.

Rétvári Bence azt mondta, a kormány mindig is különbséget tett az illegális bevándorlók és az üldözöttek között: „Azok migránsozzák le a magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat, akik korábban évtizedeken át lerománozták az erdélyi magyarokat” - szögezte le, majd hozzátette, természetesen kiemelt figyelmet fordítanak a keresztényekre, mivel közösek a gyökereink, és a világ legüldözöttebb vallásának követői; a magyarokra pedig azért, mert magyarok.

Az interjúban kitértek arra a sokat boncolgatott témakörre, hogy vajon be kell-e fogadnunk az európaitól eltérő kulturális közegből érkező embereket, mire az államtitkár azt válaszolta: „vannak olyan vezető német politikusok, akik komolyan azzal számolnak, hogy Németországnak 2030-ra muszlim kancellárja lehet, ami elég ijesztő gondolat.”

Rétvári a bevándorlás egészségügyi hatásairól is beszélt: mint mondta, az Egészségügyi Világszervezet szerint a kanyarós esetek száma 2015-ös bevándorlási hullám óta megháromszorozódott Európában, Franciaország és Olaszország a legfertőzöttebb öt állam közé tartozik, majd hozzátette: az Eurostat egyik jelentéséből az derül ki, hogy a bevándorlással érintett országokban szinte járványszerűen terjednek az egyes parazitákkal összefüggő megbetegedések. Máltán egy év leforgása alatt 140 százalékkal nőtt a regisztrált esetek száma, de Olasz- és Németországban is sokat romlott a helyzet.

Rétvári szerint a bevándorláspárti ellenzék folytatja a színészkedést

Az államtitkár a nyugdíjasok aranyéletét ecsetelte. Idén 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, a bankszámlákra január 11-én érkezik a megemelt nyugdíj, a posta pedig január 16-án kezdi meg a kézbesítést; egy átlagos nyugdíj esetében éves szinten 42 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak - mondta mai sajtótájékoztatóján Rétvári Bence.

Figyelmébe ajánljuk