Nem javasolja az Iszlám Állam a dzsihadistáknak a koronavírussal érintett területekre utazást

  • narancs.hu
  • 2020. március 14.

Fekete Lyuk

Az ISIS szerint a vírus Allahtól való, az igazi hívőknek nincs mitől tartaniuk, hisz' számukra a vírus nem gyötrelem, hanem kegyelem.

Az Iszlám Állam is tanácsokat fogalmazott meg a koronavírusról híveinek – írja a 444.hu a Middle East Eye cikke alapján. Tájékoztató újságjában, az al-Naba legutóbbi számában taglalta a terrorszervezet, hogy koronavírus-járvány idejére az ISIS követői mossanak gyakran és alaposan kezet, valamint takarják el az arcukat köhögéskor, tüsszentéskor és ásításkor. Ezzel kapcsolatban még a Koránt is idézték, melynek szövege szerint Mohamed próféta is így járt el.

A terrorszervezet ezen kívül azt is tanácsolja, hogy egészséges követői ne utazzanak koronavírussal fertőzött területre, a fertőzöttek viszont ne hagyják el a fertőzött területeket.

A ISIS lapja szerint nem mellesleg a vírus Allahtól való, és nagyon egyszerűen azokat sújtja, akiket Allah sújtani akar, éppen ezért, az igaz hívőknek nincs mitől tartaniuk, hisz' számukra a vírus nem gyötrelem, hanem kegyelem.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?