Németh Szilárd szerint a Soros-Karácsony terv része a Csepelre tervezett hajléktalanszálló

  • narancs.hu
  • 2020. május 4.

Fekete Lyuk

A fideszes politikus kifakadt, mert szerinte a szívének kedves Csepelre, "több száz hajléktalant deportálna" a főpolgármester.

Az Országgyűlés hétfői ülésén a napirend előtti felszólalások között Németh Szilárd honvédelmi államtitkár és fideszes képviselő is szót kért. A fideszes politikus a Csepelre tervezett hajléktalanszállóról beszélt. Szerinte Karácsony Gergely "több száz hajléktalant deportálna Csepelre".

Az egykori rezsibiztos szerint a tervezett hely mellett óvoda, iskola és két templom is van. Ami nem egészen világos, miért is zárja ki egy hajléktalanszálló kialakítását, hisz' az otthontalan emberek nem potenciális bűnözök, hacsak az nem bűn, hogy nincs hová hazamenniük.

Németh Szilárd szerint élhető, tiszta és gyarapodó kerületet ígért a kampányában Karácsony, amiből így szerinte semmi sem lesz. "Karácsony gyáván megfutamodva kezdett kínos magyarázkodásba" – mondta Németh. Szerinte Karácsony visszaél hatalmával, és nem folytatott érdemi párbeszédet a csepeliekkel a kérdésről.

false

Németh Szilárd szerint annak ellenére erőlteti a hajléktalanszállók ügyét Karácsony Gergely, hogy a télen is csak 75 százalékos volt a kihasználtsága a szállóknak.

De a fideszes politikus természetesen megtalálta a megoldást a nagy "rejtélyre". Szerinte a csepeli hajléktalanszálló ügye Soros Györgyhöz kötődik, mert a Soroshoz köthető alapítvány munkatársai dolgozták ki a tervet, és ők üzemeltetnék majd azt. Németh Szilárd szerint a hajléktalanszálló létesítése a Soros-Karácsony terv része.

Németh a Pesti úti idősotthon ügyét is belekeverte a szívének kedves Csepelt érintő kérdésbe. Persze érthető, más nem megy a kormánypropaganda különböző csatornáin, mint Karácsony lejáratása a szociális otthonban kialakult járványhelyzet miatt. Németh Szilárd arról beszélt, rengeteg szabálytalanságot állapított meg a hatóság. Azt mondta, az intézmény az egyetlen gócpont.

Németh Szilárd után még Rétvári Bence kontrázott képviselőtársa szavaira. Rétvári azzal kezdte szellemeskedve, hogy ki más nem folytat párbeszédet, mint a Párbeszéd nevű párt társelnöke. Szerinte Karácsony abból akar politikai tőkét kovácsolni, hogy tétlen, gyenge, hogy nem intézkedik, és a felelősséget másra hárítja. Ha már szóba került a Pesti úti szociális intézmény ügye, az Emmi államtitkára is szót ejtett az idősotthon ügyéről, többek között kiemelte, hogy 36-ra emelkedett az  elhunytak száma.

Figyelmébe ajánljuk