Orbán utat avatott: Saját utunkon kell járnunk

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 14.

Fekete Lyuk

És hinni kell benne, hogy az a jó. Pápa és Győr között most elkészült, kétszer két sávon.

Magyarországnak mindig a saját útját kell járnia, és a saját maga által megépített úton kell járnia – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Veszprém megyei Pápa határában, a 83-as főútnak a várost Győrrel összekötő, kétszer kétsávos szakasza avatóünnepségén.

„Ha hagyjuk, hogy mások mondják meg, hogy mikor ki ellen harcoljunk, hogy kivel éljünk együtt, hogy kivel kereskedjünk, akkor a világ viharai tönkre fogják tenni Magyarországot” – folytatta, hozzátéve: „Magyarországnak a saját útját kell járnia, és hinnie kell abban, hogy a saját út az a jó út”.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a kormánynak két nagy tartozása volt Pápával szemben: a kórház ügyét már korábban rendezték, most pedig új utat kapott a város. Az új útnak a gazdaságfejlesztés és a helyi életminőség javítása mellett a pápai katonai reptér miatt honvédelmi jelentősége is van. Miközben a világ más tájairól háborúról és válságról érkeznek a hírek, Magyarország építkezik – mondta a miniszterelnök.

 
Orbán Viktor miniszterelnök (k), Lázár János építési és közlekedési miniszter (j), Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa (b), valamint Kara Ákos, Győr és környéke fideszes országgyűlési képviselője (b2) és Kovács Zoltán, Pápa és környéke fideszes országgyűlési képviselője (j2) az új, Győr és Pápa között megépült, kétszer két sávos, 36 kilométer hosszú 83-as út avatóünnepségén Pápa közelében 2023. október 14-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

Derült időben, nyugodt vízen minden hajót jól el lehet kormányozni, de ma egyáltalán nem játszanak a kezünkre a körülmények, és a vizek egyáltalán nem nyugodtak. Soha ilyen háborús, nehéz, borzalmas időket nem éltünk át, mint amiket ma Európának el kell szenvednie, a veszélyek korába léptünk, a népek tengere feltámadott, és a kirobbant hullámverések mindenhonnan jól látszanak, innen, Magyarországról is” – mondta.

„Ha nem figyelünk, a hullámverések még bennünket is megrázhatnak (...), aki ilyen viharban hajózik, annak nincs könnyű dolga, ott rendben kell lenni az útiránynak, a hajótestnek, a vitorlázatnak, a hajó személyzetének, és nem árt az sem, ha a kapitány nem félnótás”.

Ahol ezek a dolgok nincsenek rendben, ott nem sikerül célba jutni és partot érni a miniszterelnök szerint.

Orbán Viktor azt mondta, a 83-as úttal a magyar kormány tartozott a magyar vidéknek. A magyar gyorsforgalmi úthálózat sűrűbb, mint a francia, a skandináv vagy az írországi, és majdnem olyan sűrű, mint az osztrák.

A magyar vidéktől viszont két dolgot vár a magyar kormány: azt hogy a közösségei legyenek erősek, mert enélkül nem lehet sikeres az ország, de közben „ne tűnjön el az egyes térségek igazi arcvonása”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk