Dúró Dóra a Nemzeti Múzeumot is ledarálná

  • narancs.hu
  • 2023. október 13.

Fekete Lyuk

A Mi hazánk törvénymódosítást kezdeményez a sajtófotó-kiállításon folyó „LMBTQ-propaganda” miatt.

Törvénymódosítást kezdeményez és a kultúráért felelős miniszterhez fordul a Mi Hazánk Mozgalom, mert a szélsőjobboldali párt álláspontja szerint LMBTQ-propaganda folyik a Magyar Nemzeti Múzeumban – közölte Dúró Dóra pénteki sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint.

Dúró Dóra az kifogásolta, hogy „a nemzetközi sajtófotó-kiállítás keretében a tavalyi év legfontosabb történéseként állítják be” az LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot, illetve az egyik bemutatott sorozat egy meleg idősotthonban megvalósult tehetségkutató és szépségversenyről szól, ahol „a születési nem megváltoztatásának ízléstelen propagandája is megjelent”. A párt elnökhelyettese elmondta, indítványozzák, hogy a jövőben az állam által fenntartott vagy támogatott kulturális intézményekre is vonatkozzanak a „gyermekvédelmi törvénynek” nevezett homofób törvény azon passzusai, amelyek a 18 éves kornál fiatalabbakat hivatottak megvédeni az ilyen tartalmaktól.

Dúró Dóra szerint „ismét nyilvánvalóvá vált a kormány farizeus, álszent politikája, hiszen nemcsak arról van szó, hogy nem tiltotta meg a kulturális intézményeknek az LMBTQ-propagandát, hanem arról is, hogy a nemzeti múzeum élére olyan embert, nevezetesen L. Simon László korábbi államtitkárt neveztek ki, akinek a vezetésével ez zavartalanul folyhat a valamikor értékesebb napokat megélt intézményben.”

Mint ismert, Dúró Dóra néhány éve nyilvánosan darált le egy kisebbségek elfogadásáról szóló mesekönyvet, mert szerinte az „a homoszexualizmus propagandája”. Bár a Nemzeti Múzeum vagy a sajtófotó-kiállítás anyagának ledarálásához lényegesen nagyobb iratmegsemmisítőre lenne szüksége, a törvénymódosításról szóló javasalttal valószínűleg nem kell majd sokat vesződnie, mivel a kormány már belengette a homofób törvény és a könyvek fóliázásáról szóló kereskedelmi rendelet szigorítását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk