Széles Gábor lapja magasztalja Széles Gábor golfpályáját

  • narancs.hu
  • 2014. október 1.

Fekete Lyuk

A fideszes oligarcha a Magyar Hírlap címlapján vágja a tortát Barack Obama golfpartnerével kézen fogva. Ha a gravitáció nem kapcsolódik ki, igazi golfparadicsom terem majd a magyar Toscanában.

A világhírű tervező remek alkotása – hangzik a kormányközeli napilap cikkének egyszerre frappáns és visszafogott címe. Széles Gábor a szuverén szerkesztőség önálló döntésének értelmében a címlapra is kikerült azzal, hogy átadta saját zalacsányi golfpályáját, amelyet Robert Trent Jones Jr. tervezett. Aki „egyébként kiváló játékos is, golfpartnerei a világ legbefolyásosabb emberei, köztük Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke. A hetvenes évei derekán járó tervező hozzáfűzte, hogy a golf  életre szóló játék, Magyarországon pedig sok tehetséges játékos van”.

false

A napilap szerdai címlapjának fő helyén egyébként egy L. Simon-interjú található, amelyből kiderül, hogy Barack Obama amerikai elnök azért szólalhatott meg a magyar civilek védelmében, „mert a mögötte álló befolyásos politikai körök érzik: az általuk támogatott szervezeteket kár érheti”.

De félre ború, hiszen nem vagyunk mi egy népnél sem alávalóbbak! Széles Gábor szerint például Robert Trent Jones Jr. „azonnal megérezte itt a Toszkánához hasonlatos vidék hangulatát”. Itt konkrétan Zala megyére gondolt a Gravitáció Ostora.

A bámulatra méltóan sikeres vállalkozó elmondta azt is, hogy a teljes beruházás értéke a pálya közepén megépülő golffaluval együtt 140 milliárd forint.

Figyelmébe ajánljuk