Mennek a keletnémetek

  • 2014. szeptember 13.

Felszab

Nézegessék a Magyar Televízió helyszíni riportját, az örömmámorban úszó és egymást hitetlenkedve ölelgető, szabad embereket.
false

 

Fotó: Urbán Tamás/Fortepan




A Páneurópai Piknik után megfogadtuk, hogy több idevágó poszt nem lesz, de a megrázó történetek és a fennmaradt drámai képek hatására megváltoztattuk korábbi döntésünket.

Magyarország utóbbi 25 éve amúgy sem bővelkedik nagy, európai léptékkel mérhető pillanatokban, és a 6500 keletnémet menekült elengedése (csak az első napon ennyien mentek át) a háttéralkukkal együtt az volt. Nézegessék a Magyar Televízió helyszíni riportját, az örömmámorban úszó és egymást hitetlenkedve ölelgető, szabad embereket, és Urbán Tamás újabb remek fotóit, aki Hegyeshalomnál már dél óta várta az átkelni szándékozókkal az esti határnyitást.

false

Fotó: Urbán Tamás/OSA Archívum



false

Fotó: Urbán Tamás/Fortepan

 

false

 

Fotó: Urbán Tamás/OSA Archívum



Úgy tűnik egyébként, mintha az MTV2-n egy teljesen más valóságot közvetítettek volna. A nézők szeptember 11-i telefonüzeneteinek átiratából mindenesetre az derül ki, hogy noha szóba kerülnek (a romániai) menekültek, őket aznap inkább a Béres cseppek okozta tömegpszichózis, a Bumm játék rejtelmei és Zoltán Erika videoklipje tartotta lázban.

false

 

Fotó: OSA Archívum

Figyelmébe ajánljuk