1,5 milliárdos megbízást nyert el a 4iG az egészségügyben

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. január 13.

Gazdaság

Háziorvosok által használt informatikai rendszert fejleszthet.

Orvosi ellátást segítő informatikai eszköz fejlesztését nyerte el a 4iG Nyrt. - közölte a cég a tőzsde honlapján hétfőn.

A Mészáros Lőrinc köréhez tartozó Jászai Gellért irányítása alatt álló cég ezúttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma "Magyar Falu Programjának" keretében "Orvosi ellátást segítő orvosi eszköz mintaprogram" című alprogramhoz kapcsolódó "informatikai rendszerek megvalósítása" tárgyú központosított közbeszerzési eljárásán nyert.

A cég feladata az egészségügyi alapellátás keretében végzett tanácsadási, prevenciós, illetve lakossági szűrésekhez kapcsolódó háziorvosi tevékenységek informatikai támogatását szolgálják majd a fejlesztései. A fejlesztés összértéke áfa nélkül 1,5 milliárd forint.

Nem ez az első alkalom, hogy az egészségügyben nyer komoly megbízást a 4iG, decemberben egy olyan közbeszerzést nyert, amelynek keretében az Egészséges Budapest projektben résztvevő 25 intézmény részére építhet ki WIFI-rendszert, potom 1,37 milliárdért, de a műtéti napló beszédleíró szoftvereit 1,46 milliárdért szállíthatják és telepíthetik.

A hvg.hu összesítése szerint a cég az elmúlt másfél hónapban összesen 8,38 milliárd forint értékben nyert közbeszerzéseken.

Figyelmébe ajánljuk