A háború miatt eltűntek az orosz turisták Magyarországról

  • narancs.hu
  • 2023. május 7.

Gazdaság

A Balatonnál például huszadára csökkent 2019-hez képest az orosz vendégéjszakák száma. 

2022 elején – még a háború előtt – elérte a covid előtti szintet az orosz turisták szállodai vendégéjszakáinak száma Budapesten. Idén év elejére viszont az egy évvel korábbinak alig tizedére csökkent. Az egész országban ez a tendencia a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint – írja az rtl.hu

A Balatonnál például huszadára csökkent 2019-hez képest az orosz vendégéjszakák száma. Hiányoznak az orosz turisták Hévízről is, ahol korábban ők tették ki a vendégek jelentős részét. Ott más országokból próbálják pótolni a hiányzó oroszokat.

„Nagyon érzékelhető a vendégkiesés, hiszen az orosz vendégek 10-12 éjszakát töltöttek el nálunk, Hévízen, és jól költő vendégek, tehát igénybe vették a szolgáltatásokat, nem csak a szálláshelyükön, szállodákban, magánszállásokon, hanem kint a városban is” – mondta az RTL Híradónak Papp Gábor, Hévíz polgármestere. 

A Magyar Idegenvezetők Szövetsége szerint a megnehezedett légiközlekedés miatt is jönnek kevesebben. Tavaly februárban ugyanis az unió minden orosz légitársaságot és magánrepülőt kitiltott a légteréből. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint az ukrán-orosz háború kitörésével különösen a fürdővárosokban érezhető az orosz vendégforgalom csökkenése.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.