A tankönyv, a húskonzerv és a kenyér drágult a legjobban az elmúlt három évben

  • narancs.hu
  • 2023. október 21.

Gazdaság

A kenyér ára duplájára nőtt, de a benzin ára is 73 százalékkal emelkedett 2020 szeptembere óta.

A hvg.hu összeszedte, hogy az infláció intenzív szakasza előtti árakhoz (2020. szeptember) képest mi drágult a leginkább Magyarországon. A lap szerint a kenyér ára duplájára nőtt az elmúlt három évben, az élelmiszerek átlagosan 62, a szolgáltatások 27, a benzin 73 százalékkal kerül most többe most, mint 2020 szeptemberében.

A legjobban ugyanakkor a tankönyv és a húskonzerv ára emelkedett, csak ezt nem mindenki érzi, hiszen iskolás korú gyereke sincs mindenkinek, ahogy vannak, akik nem fogyasztanak húskonzervet.

A KSH havi adatai alapján 2020 szeptembere óta átlagosan 42,3 százalékkal nőttek az árak Magyarországon. Eközben a nettó átlagkereset is nagyjából így változott, vagyis a 2020. szeptemberi 258 ezer forintról idén júliusig 43,7 százalékkal, 371 ezerre nőtt.

A kenyér ára meghaladja a 2020-as év szeptemberi szintjének dupláját, a tíz leginkább dráguló áru közé pedig 80 százalékos áremelkedéssel bekerülni már nem is lehetett. A legjobban és a legkevésbé emelkedő termékek között egyaránt találhatók élelmiszerek, a kiemelkedő drágulások között van a burgonya, a cukor, a margarin.

A kevésbé dráguló termékek között van a cipő, ahogy a televízió és a távközlés is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk