Az MVM Csoport lett Magyarország egyedüli egyetemes energiaszolgáltatója

  • narancs.hu
  • 2022. április 14.

Gazdaság

Lezárult az E.ON Áramszolgáltató megvásárlásának tranzakciója.

Az MVM február végén kötött megállapodást az E.ON Áramszolgáltató Kft. megvásárlásáról, a tranzakció lezárásával mostantól az MVM Csoport látja el a teljes hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásban érintett, elsősorban lakossági ügyfélkört.

Az MVM Csoport így az E.ON Hungária 25%-os tulajdonosa lett, a közleményük szerint a jelen megállapodás támogatja a két vállalatcsoport hosszú távú stratégiáját, és hozzájárul portfólióik optimalizálásához.

Az állami vállalat közlése szerint a vételtől függetlenül az E.ON a megszokott névvel és arculattal működik tovább, az ügyfeleknek nincs teendője: változatlan módon kapják a számláikat, ügyeiket az eddig megszokott csatornákon intézhetik.

Hozzáteszik, hogy az áramszolgáltató kft. értékesítése nem érinti az E.ON Hungária Csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket, számukra a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamosenergia-szolgáltatást.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk