Jelentősen drágulhat a kenyér

  • narancs.hu
  • 2020. január 14.

Gazdaság

10 - 15 százalékkal.

Hamarosan drágul a liszt és a kenyér ára – írja a Világgazdaság nyomán a 24.hu. A gazdasági lap szerint az alapanyag-, energia- és munkabérköltségek emelkedése, valamint az afrikasertéspestis-járvány megelőzésével kapcsolatos intézkedések miatt a malmok január végétől 3-5 forinttal növelik a liszt kilogrammonkénti árát, a pékséget pedig 10 - 15 százalékos emelést tesznek kilátásba a következő hetekben.

Lakatos Zoltán, a Hajdó Gabona Zrt. vezérigazgatója azt mondta, az emelési kényszer tényezői közül a legfontosabb az alapanyag ára: 2010 után nagyban befolyásolta a fuzárium nevű gombafertőzés, keresni kell a tételeket, amelyek megfelelnek az egészséges termelés követelményeinek.

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.