Kiderült, mennyibe kerül az orosz vakcina

  • narancs.hu
  • 2021. február 9.

Gazdaság

Szijjártó az ATV-nek beszélt arról, mennyiért is vették a Szputnyik V-t. 

Valamivel több mint 19 dollárba, azaz mintegy 5700 forintba kerül a védettség kialakulásához szüksége két darab orosz vakcina - értesült az ATV Híradó.  

A csatorna Szijjártó Péter külügyminisztert kereste meg a kérdésével, amely közölte, tiszteletben kell tartani a szerződés titkosságát, ezért egészen pontos összeget nem árulhat el, de hangsúlyozta, hogy az oroszok által korábban nyilvánosságra hozott ár nem éri el a 20 dollárt.

A miniszter azt mondta, korábban az oroszok azt nyilatkozták, hogy a külföldi értékesítés esetén az egy vakcina ára a 10 dollárt nem fogja meghaladni, és ez igaz a mi szerződésünkre is.

"Tehát egy személy beoltásához szükséges két vakcina ára a 20 dollár alatt maradt. Ezt a vállalást tették korábban az oroszok és ezt betartották a mi szerződésünk esetében is"

– tette hozzá a miniszter. ​

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?