Kiderült, mennyibe kerül az orosz vakcina

  • narancs.hu
  • 2021. február 9.

Gazdaság

Szijjártó az ATV-nek beszélt arról, mennyiért is vették a Szputnyik V-t. 

Valamivel több mint 19 dollárba, azaz mintegy 5700 forintba kerül a védettség kialakulásához szüksége két darab orosz vakcina - értesült az ATV Híradó.  

A csatorna Szijjártó Péter külügyminisztert kereste meg a kérdésével, amely közölte, tiszteletben kell tartani a szerződés titkosságát, ezért egészen pontos összeget nem árulhat el, de hangsúlyozta, hogy az oroszok által korábban nyilvánosságra hozott ár nem éri el a 20 dollárt.

A miniszter azt mondta, korábban az oroszok azt nyilatkozták, hogy a külföldi értékesítés esetén az egy vakcina ára a 10 dollárt nem fogja meghaladni, és ez igaz a mi szerződésünkre is.

"Tehát egy személy beoltásához szükséges két vakcina ára a 20 dollár alatt maradt. Ezt a vállalást tették korábban az oroszok és ezt betartották a mi szerződésünk esetében is"

– tette hozzá a miniszter. ​

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.