Mészáros Lőrinc Felcsút határában létesíthet ipari parkot

  • narancs.hu
  • 2022. február 23.

Gazdaság

Megszerzett egy 53 hektáros ingatlant, amit korábban kiemelt fejlesztési területté nyilvánítottak. 

Mészáros Lőrinc új cége vett meg 53 hektárt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. december végi árverésén Felcsút határában – írja a 444.hu az MNV árverési archívuma alapján.

Az 53 hektáros terület 1,5 milliárd forintért kelt el, a szerződést február 3-án kötötték meg, az egyedüli és végül nyertes licitáló pedig a Felcsúti Ipari Park Kft. volt, amit néhány nappal az árverés előtt, december 9-én alapítottak. A cég tulajdonosa a Mészáros Lőrinc és családjának érdekeltségében lévő 4 cég: a ZÁÉV, a Fejér-B.Á.L., a Mészáros és Mészáros, valamint a V-Híd.

A terület korábban a honvédség üzemanyagbázisaként működött (az ingatlanon jelenleg 64 rossz állapotban lévő épület, valamint üzemanyagtartályok találhatók), ám tavaly nyáron Bicske fideszes polgármestere kiemelt fejlesztési területté nyilvánította az állami Nemzeti Földügyi Központ (NFK) kérésére, így ipari létesítményeket lehet rá építeni.

Az ingatlan hivatalosan Bicskéhez tartozik, bár Felcsúthoz közelebb van, de a telek határától a Pancho Aréna is alig nyolcszáz méterre található. Az út túloldalán lévő telkek a kormányfő feleségének, Lévai Anikónak a tulajdonában állnak.

A lap hozzáteszi, az ipari park létesítése remek biznisz, ugyanis az Orbán-kormány imádja százmilliókkal, milliárdokkal támogatni az ipari parkokat. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk