Nagy Mártonnak tetszik a benzin ára

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 26.

Gazdaság

Ismét a kutasokkal tárgyalt a miniszter.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőit - jelenttette be csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM). A felek korábban abban állapodtak meg, hogy havi rendszerességgel megvizsgálják az üzemanyagárak nemzetközi és hazai alakulását, valamint a kapcsolódó nemzetközi eseményeket, folyamatokat.

Nagy Márton a megbeszélés kapcsán kiemelte, hogy a gazdaság és a családok védelme érdekében, továbbá szem előtt tartva a szankciós infláció év végéig egy számjegyűre történő leszorítását, a kormány az üzemanyagárak moderálására törekszik. Hozzátette, hogy ez versenyképességi kérdés, hiszen az üzemanyagárak többek közt a szállítási költségeken keresztül már rövidtávon is beépülnek az árakba.

A gazdaságfejlesztési miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak, hiszen a korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest jelenleg átlagosan a benzin ára 603 forintra, míg a gázolaj ára 650 forintra mérséklődött, ezzel összességben 57 forinttal lett olcsóbb a benzin és 31 forinttal a gázolaj ára.

A felek megállapították, hogy a magyar üzemanyag-ellátási rendszer a háborús helyzet ellenére is stabil és biztonságos, az üzemagyagárak pedig versenyképesebb szintet érnek el a régióban, hiszen többek közt Horvátországban, Ausztriában és Szerbiában is magasabb árat kell fizetni az üzemanyagokért, mint hazánkban - tájékoztatott közleményében a GFM.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk