Péntektől még drágábban tankolunk

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 16.

Gazdaság

Január 1-jétől pedig újabb komoly árugrás várható.

Pénteken ismét drágul a benzin ára, most bruttó 5 forinttal – írja a holtankoljak.hu. Egy liter 95-ös benzin átlagára 641 forint lesz, míg a gázolaj literenkénti ára marad 645 forint. Szerdán 7-7 forinttal emelték a benzin és gázolaj literenkénti árát.

Mint a Telex írja, a KSH adatai szerint

utoljára január 6-án lehetett ennél drágábban tankolni: akkor 658 forint volt egy liter benzin és 720 forint egy liter gázolaj.

Mi áll a drágulás mögött? Olajár-emelkedés, tomboló utazási kedv, a dollárral szemben gyengülő forint, európai dízelhiány, az orosz és a szaúdi termelés visszafogása, finomítói karbantartások, szankció miatt hiányzó orosz import, drága kerülőutakon szállított anyag – sorolta az okokat a Telex korábbi elemzésében.

A hírportál szerint a feketeleves azonban még hátravan: január 1-jétől várhatóan olyan árugrás jön, ami miatt jó előre borítékolható a sorban állás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk