Részben orosz kézből teljesen magyar tulajdonba került a Dunakeszi Járműjavító Kft.

Gazdaság

A társaság 2019 óta fele részben az orosz Transzmashholding-csoport tulajdonában volt. Nem is olyan régen még a dolgozók létszámcsökkentéséről szóltak a hírek.

Az ügylettel teljes egészében magyar tulajdonba került a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat - írja az MTI.

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. célja, hogy a Dunakeszi Járműjavító Kft. a magyar nemzeti vasútipari gépgyártás egyik vezető szereplőjeként további piaci expanzióba kezdhessen, és piaci részesedését jelentős mértékben növelhesse.

A vagyonkezelő megszerezte az irányítást az egyiptomi állami vasutak megrendelését elnyerő Transmashholding Hungary Kft.-ben is, így folytatódhat a személyvagonok gyártása Dunakeszin, a rendelés több mint 50 százalékát már leszállították.

A Transmashholding Hungary Kft. a jövőben Ganz-MaVag International Kft. néven, a TMH Hungary Invest Zrt. pedig Ganz-MaVag Invest Zrt. néven folytatja tevékenyégét.

Nyilvános cégadatok szerint a Dunakeszi Járműjavító Kft. 2021-ben 30,4 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 10,7 milliárd forinttal szemben, adózott eredménye pedig tavaly 191 millió forintot tett ki szemben az előző évi 346 millió forinttal.

Az MTI arról nem tett említést, hogy a társaság 2019 óta egyébként fele részben az orosz Transzmashholding-csoport tulajdonában volt. Ráadásul nem is olyan régen még a dolgozók létszámcsökkentéséről szóltak a hírek:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.