Telex: Megvannak az MVM új vezetői

  • narancs.hu
  • 2023. május 8.

Gazdaság

A múlt héten váratlan kirúgások voltak az állami vállalatnál. 

A Telex úgy értesült, hogy megvannak az MVM leendő felsővezetői. A korábban távozni kényszerülő vezérigazgató-helyetteseknek nem lehet egy az egyben megfeleltetni az újakat, de ők hárman kulcsemberek lesznek:  

  • Tamáska József lesz az új általános vezérigazgató-helyettes,
  • Deme Krisztián a kereskedelmi, (vagy ügyfélkapcsolati) vezérigazgatóhelyettes
  • és Kiss Csaba a termelési vezérigazgatóhelyettes.

Tamáska dolgozott a GDF Sueznél, az energiahivatalnál, volt korábban egy rövid ideig MET-es (interim pénzügyesként), most a PwC-től érkezhet. 

Deme Krisztiánról azt hallotta a lap, hogy volt E.ON-os, majd az MFGT (földgáztárolócég) kereskedelmi vezetője volt. Mostanában az MFGT head of sales pozíciójában pár nagy ügyfélnek értékesítette a tárolói kapacitásokat. 

Kiss Csaba régi-új vezető az MVM-ben ezen területen. Az MVM-s, paksi, E.ON-os hátterü szakember szintén nem ugyanazt fogja végezni, mint elődje, mert ahogy korábban összevontak két területet (műszaki és termelési vezérigazgató-helyettesként), úgy ez most külön lesz. 

A múlt héten számoltunk be róla, hogy a héten kirúgások zajlottak az MVM-nél. Az energetikai nagyvállalat vezetőségéből egyedül Mátrai Károly vezérigazgató, valamint a helyettese Farkas László marad a posztján. A többi vezérigazgató-helyettest elküldték. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk