Tovább csökkent a kiskereskedelmi forgalom

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 6.

Gazdaság

Mindenre, így élelmiszerre, üzemanyagra, szórakozásra is kevesebbet költünk. Egyedül a gyógyszereladások nőttek meg. 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) júliusi kiskereskedelmi adatai szerint a forgalom volumene 7,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A júniusi minimális forgalomnövekedés után két százalékponttal az előző hónaphoz képest is visszaesett a mutató júliusban, vagyis továbbra is csökken a fogyasztás. 

Az élelmiszer- és üzemanyag-kiskereskedelem az előző évhez képest mutat csökkentést: üzemanyagból a 79,5 százaléka fogy az előző éves mennyiségnek. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 4,1 százalékkal kisebb lett. Az élelmiszer kiskereskedelem 76 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,1 százalékkal, az élelmiszer-, ital-, dohányárú-szaküzleteké 3,8 százalékkal csökkent. 

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene 5,5 százalékkal csökkent. Az eladások volumene a könyv-, számítástechnika-, egyébiparicikk-üzletekben 5,7, a használtcikk-üzletekben 6,1, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 6,2, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 11, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 16 százalékkal kisebb lett. A gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 2,8 százalékkal viszont nőtt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk