Hivatalos ajánlatot nyújtott be a magyar állam a Budapest Airport többségi tulajdonrészére

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 5.

Gazdaság

A repülőtér tulajdonosai úgy döntöttek, további tárgyalásokba kezdenek.

Hivatalos ajánlatot nyújtott be a magyar állam a Budapest Airport többségi részesedésének megvásárlására egy állami irányítású befektetési társaságon keresztül – írja a Bloomberg értesüléseire hivatkozva a Portfolio.hu

Egy neve elhallgatását kérő személy az amerikai lapnak arról beszélt, a repülőtér tulajdonosai úgy döntöttek, további hivatalos tárgyalásokba kezdenek. Az ügy részleteit jól ismerő forrás szerint 

a magyar állam 51 százalékos tulajdonrészt szerezne, a fennmaradó 49 százalékot pedig egy másik, meg nem nevezett repülőtér-üzemeltető szerezheti meg. 

Az ajánlat benyújtásával kapcsolatban a Portfolio.hu emlékeztetett, először 2020-ban röppent fel a hír, hogy egy magyar befektetőkből álló konzorcium tárgyal a Budapest Airport megvásárlásáról, amelynek az egyik leggazdagabb hazai ingatlanpiaci befektető, Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója is a tagja. Egy évvel később arról szóltak a hírek, hogy az állam venné meg a repteret, 2021 októberében pedig már egy 4,44 milliárd eurós vételi ajánlatról is szó volt. Idén januárban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy háttérbeszélgetésen arról beszélt, hogy társbefektetővel veheti meg a Budapest Airportot a magyar állam, aki üzemeltetné is a repteret, a felvásárlás szerinte ráadásul 2023 végére zárulhat le és katari befektetőt említett mint lehetséges partnert.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk