Helyreigazítás

  • narancs.hu
  • 2024. március 2.

Helyreigazítás

Helyreigazítás az Elvitték Ikladról az akkuhulladékot, valahova című cikk miatt.

A 2023. július 23-án Elvitték Ikladról az akkuhulladékot, valahova című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy

„a katasztrófavédelem álláspontja szerint nem volt veszélyes anyag a telephelyen”, továbbá, hogy „a katasztrófavédelmi igazgatóság viszont azt is közölte, hogy nincs veszélyes anyag a helyszínen”.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, hogy az ikladi telephelyen a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által végrehajtott ellenőrzéskor tárolt anyagok nem tartoznak a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet hatálya alá, így a telephely a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény IV. fejezet alapján nem minősül veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemnek. A katasztrófavédelmi igazgatóság soron kívül megtette a szükséges intézkedéseket: a bejelentést követően haladéktalanul helyszíni vizsgálatot végzett és annak eredménye alapján soron kívül értesítette veszélyeshulladék-kezelés ellenőrzésére hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóságot, továbbá tűzvédelmi hatáskörében is eljárt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk