Díjazott Narancs-szerző!

  • narancs.hu
  • 2014. május 30.

Hírek

Szerzőnk, Matkovich Ilona lett az egyik nyertese a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség által immár másodszor kiosztott Hüpatia média díjnak. Gratulálunk!

Lapunk rendszeres szerzője, Matkovich Ilona is megkapta a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek), az Európai Női Lobbi (EWL) magyar tagja által immár másodszor kiosztott Hüpatia média díjat. A Női Érdek azokat a női és férfi újságírókat, blogszerzőket díjazza, „akik munkájukkal elősegítik a nemek társadalmi egyenlőségének ügyét”. Munkatársunk a gyerekmodellekről írt Narancs-cikkéért, illetve a Népszabadságban megjelent kemencei riportjáért, Vincze Barbara (Origo) a Zürichben dolgozó kelet-európai prostituáltakról szóló sorozatáért kapta a díjat. A zsűri külön elismerésben részesítette a Hír24 szerkesztőségét „a nemek társadalmi egyenlőségének kérdései iránt” mutatott elkötelezettségéért.

Valamennyi díjazottnak szívből gratulálunk.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?