A Birodalom visszavág a Szabadság téren

  • narancs.hu
  • 2014. április 29.

Hírnarancs

Birodalmi rohamosztagosok vitték el a békés felkelőket, a felcsúti Sith újabb területeket hagyományozott hűséges tanítványára, miközben persze minden Han Solóról szól. Csillagok háborúja kedden.

A Lázár János vezette Miniszterelnökséghez kerül az új kormányban a jelenleg a Külügyminisztériumban működő európai uniós államtitkárság – értesült a hvg.hu több forrásból is. A változás nyomán elképzelhető, hogy minden uniós ügyet egy „giga-államtitkárságba” olvasztanak be: az uniós pályázati pénzek felhasználása fölötti felügyelet eddig is a Miniszterelnökséghez tartozott (bár az operatív programok az egyes minisztériumokhoz kerültek, az irányítás maradt), most ehhez adódnának még a „tisztán” politikai területek. Navracsics Tibor utódjaként pedig egyre többen emlegetik Szijjártó Pétert. Orbán Viktor egyik legfőbb bizalmasa jelenleg a Miniszterelnökség külgazdasági államtitkáraként elsősorban a „keleti nyitásért” felelős.

Jókedvű fiú

Jókedvű fiú

Fotó: MTI

Megszállási emlékmű – Elvitték a tüntetőket. A Szabadság téri emlékmű ellen tiltakozókat a rendőrség nagy erőket felvonultatva egyesével vitte ki az építési területről, ahol igazoltatták őket. Fiatalt, időst, de még a holokauszt túlélőt is elvezették a megszállási emlékmű területéről ma délután. A tüntetők szabadon távozhattak. Czenkli Dorka helyszíni beszámolója itt.

Összesen több mint 715 millió forintnyi adót nem fizetett be az államkasszába Welsz Tamás, emiatt különösen nagy értékű adócsalással vádolták meg. Az ügy már bírósági szakaszban volt, amikor a vállalkozó meghalt. Welsz afrikai vonalon próbálta meg az adóhatóság elől eltüntetni a pénzét. A magyar hatóság már 2012-ben vádat emelt ellene, éppen akkor, amikor a panamai csalást elkövette. Hétfőn lett volna a tárgyalás.

false

Hónapokig tartó spekulációk, pletykák után a Lucasfilm bejelentette a következő Star Wars-epizód (VII.) szereplőit. Sokan ismerősek a stábból, hiszen régi Csillagok háborúja veteránok: Harrison Ford, Carrie Fisher és Mark Hamill. Az új arcok: John Boyega (Attack the Block), Adam Driver (Girls), Andy Serkis (Gollam/Szméagol), Max von Sydow. Valamint visszatérnek régi vuki és droid kedvenceink is az eredeti trilógiából: Peter Mayhew (Chewbacca), Anthony Daniels (C-3PO) és Kenny Baker (R2-D2).

false

 

Fotó: Lucasfilm

Figyelmébe ajánljuk