A Századvég egyik vezetője rektor lesz, a másik nagykövet, az igazi főnök pedig bulizik tovább

  • narancs.hu
  • 2016. április 20.

Hírnarancs

Habony Árpádnak már állandó otthona London, de a kis szolgálói is jól jártak. A tanárok sztrájkoltak, Felcsúton pedig kiadták az újságírók útját. Hírek.

Sztrájk!

A tanárok sztrájkjával indult a nap, szívet melengető képek töltötték be a netet. A részletekről itt írtunk. A tanároknak gratulálunk, felkészül: az egészségügy!

A Századvég tündöklése

A kormány agya, a magyar szellemtudományok történetének legeredményesebb közpénzszivattyúja, amelyet egyik korábbi vezetője is pénzmosodának titulált. Igen, a méltán népszerű Századvégről van szó, amelyről a vs.hu közöl tanulságos cikksorozatot a napokban. A mai penzumból kiderül, hogy a Századvég derék kutatói már 2012-ben „figyelmeztettek a megállíthatatlan orvoselvándorlásra, a kulturális életben folyó harcok veszélyeire és a kormány rossz nemzetközi kommunikációjára”.

Az elnök úr rektor lesz…

Ellenjelölt hiányában a Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa keddi ülésén az intézmény rektorjelöltjévé választotta Lánczi Andrást. A Századvég kuratóriumi elnöke húsz igen, nulla nem és három érvénytelen szavazatot kapott – írja a Népszabadság. Szinte hihetetlen, hogy ez megtörténhetett – az okokat ebben a cikkben próbáltuk feltárni.

Lánczi András

Lánczi András

Fotó: Sióréti Gábor

…a helyettese nagykövet…

Az Index információi szerint a korábbi híreknek megfelelően hivatalosan is Szalay-Bobrovniczky Kristófot, a Századvég kuratóriumának elnökhelyettesét jelölik londoni nagykövetnek.

…a szellemi vezető pedig csak jól érzi magát!

Sokszor megírtuk már mi is, mások is, hogy a Századvég voltaképpen Habony Árpád játszótere. A legbulisabb tanácsadót pont ma szúrta ki egy újabb ibizai videóban a 444, de ennél jóval érdekesebb, hogy a fent idézett cikkben az Index azt is írja, hogy Habony „gyakran megfordul a közismerten drága árszínvonalú brit fővárosban, ahol már életvitelszerűen berendezkedett, állandó otthona is van”.

false

Azt már korábban is tudtuk, hogy Habony tanácsadó céget alapított Londonban a lejárató kampányok nemzetközi hírű mesterével, Finkelsteinnel, amelyet természetesen egy másik századvéges elemző, Lánczi Tamás vezet.

A tévére is jut egy kis pénz

A szintén Habony befolyási övezetének tekintett Tv2 háza tájáról is jó hírek érkeztek ma. A Szijjártó Péter által felügyelt állami Eximbank a korábbi 6,72 milliárdos kölcsön mellé újabb milliárdos nagyságrendű hitelt nyújtana Andy Vajna cégének a Tv2 működtetésére – értesült a Válasz.hu.

És végül a vidéki élet szépségei

A nap utolsó híre Felcsútról érkezett, arról a településről, ahol nem érvényesek a törvények. Írásos határozatban is elutasította hétfőn a Bicskei Járási Hivatal a Direkt36 kérését, hogy Felcsút környéki földek tulajdoni lapjaiba tekinthessen be újságírójuk. A tulajdoni lapok a törvény szerint nyilvánosak, azokat bárki megismerheti, pénzért másolatot kérhet róluk, vagy az illetékes földhivatalban ingyenesen betekintést kérhet ezekbe. Mármint természetesen Felcsút kivételével. Hát szépen is néznénk ki, ha minden jöttment megtudhatná, milyen földeket vásárol magának a miniszterelnök, az ő kedves családja és barátai a mi pénzünkből.

Van még kérdés egy ilyen eredményes, szép nap végén?

Figyelmébe ajánljuk