Áder mindent beismer, a forint zuhan

  • narancs.hu
  • 2015. január 5.

Hírnarancs

Ukrajna a kettős állampolgárokat leplezi le, a köztársasági elnök önmagát, a Századvég a szavazókat, Novák Előd minden Rikárdót, a parlament alelnöke a parlamentet. Hova jutottunk?

Átver János

Mindenki rápörgött előre Áder elnök ma reggeli sajtótájékoztatójára, és az iránymutatásra, vagy legalább értelmes beszédre szomjazó magyar közvélemény csalódottan konstatálta, hogy Áder mindössze annyit közölt: hivatalában mostantól lesz egy Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság. Vagyis a semmiről beszélt – de Kálmán C. György szépen levezeti, hogy ez is mennyire beszédes.

A bejelentés pillanata

A bejelentés pillanata

Fotó: MTI

Majdnem történelmi

Hétfő reggel egy ideig közel 320 forintba került egy euró, a dollárt reggel hét órakor 266,87 forinton jegyezték, és a svájci frank árfolyama is 265,05 forintra emelkedett hétfő reggelre – írta az MTI. A Portfolio hozzátette: ezzel rendkívül közel kerültünk ahhoz, hogy történelmi mélypont alakuljon ki, míg a dollárral szemben már 12 éve nem látott mélyponton jár hazánk fizetőeszköze.

Kettős teher

Hamarosan büntetéssel kell számolniuk azoknak az ukrán állampolgároknak, akik kettős állampolgárokként lépik át Ukrajna és az Európai Unió határát, miután az ukrán–magyar határon bevezetik a közös vámellenőrzést – jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter hétfőn, Ungváron. „Mindenkinek tiszteletben kell tartania az ukrán törvényeket, minden kettős állampolgárnak tudnia kell, hogy le fogják leplezni, és meg fogják büntetni” – mondta Klimkin. (via Index)

Veszprém vesztesége

Már a Századvég szerint is zuhan a Fidesz népszerűsége, de nagyon úgy fest, hogy Simicska Lajos nem ragadja meg a kínálkozó lehetőséget. Hogy kik segítik még a szorult helyzetben lévő kormánypártot? A Narancsblog megmondja.

Ki szereti az útdíjat?

Gulyás Gergely egyike azon fideszes politikusoknak, aki az utóbbi napokban több helyen is kritizálta az új megyei útdíjrendszert. Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke az Indexnek hangsúlyozta, hogy a jogszabályt alapjaiban nem gondolja rossznak, de elégedetlen annak előkészítésével. Még egyszer: a törvényalkotásért felelős alelnök elégedetlen a törvényalkotással. Neki sem lehet könnyű.

És Novák Előd

Aki ismét cigányozott. Ha még érdekel valakit, itt olvashatja, hogyan. Különösen ajánljuk mindazoknak, akik szerint csak akkor igazi az ellenzéki összefogás, ha a Jobbik is benne van.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?