Botrány hátán botrány

  • narancs.hu
  • 2013. október 18.

Hírnarancs

Baja megint borult, Gréczy bohóckodott, Tiborczék újra műsoron, az EU pedig üt minket. A pénteki száguldásban már szinte meg se kottyant, hogy az MTVA az Echo TV-ből szalajsztott főnököt kapott, Szaúd-Arábia pedig beintett az ENSZ-nek. Napi hírösszefoglalónk.

Kegyetlenül őszinte videó került elő, ezzel pedig úgy tűnik, újabb fordulat jöhet a bajai választás betyáros történetében. A majd 10 perces, vélhetően telefonnal készített felvételen az látszik, hogy egy férfi 200 ezer forintot oszt szét cserébe azért, hogy a „jutalmazottak” a Fideszre szavazzanak. A pénzt állítólag Csaba (Kovács?) és Róbert (Zsigó?) küldte. Zsigó Róbert a hvg.hu megkeresésére egyből cáfolt, mint mondta, a felvétel egy előre megrendezett manipuláció. Ezt majd a rendőrség kideríti!

Ekkora tűzifát!

Ekkora tűzifát!

Fotó: MTI


Volt más videó is, érdemes belepillantani: az ugye megvan, hogy Gyurcsány hétfőn lehányta az MSZP-t, hogy oda – amíg ő volt a főnök – gyanús lóvék mentek kampányidején. Ezt próbálja meg kimagyarázni Gréczy Zsolt, aki annyira béna, hogy ennek már hírértéke van. Nem véletlenül szerepel ehelyütt.

És Tiborczék megint meglátogatták a magyar médiafogyasztókat! Februárban minden bizonnyal ők vágták ki azt az 50-100 köbmétert fát egy olyan erdőterületről, amelynek nem ők a tulajdonosaik. A kiirtott akácokat most újra kell telepíteni, szól a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság rendelete. Persze nem Tiborczéknak, hanem a vétlen tulajoknak.

Közbeszól az Unió: a GVH jogköreinek megcsonkítása, regisztrációs adó és menekültügy miatt indult kötelezettségszegési eljárás az Európai Bizottságban hazánk ellen. A dolog nem egyszerű, itt tájékozódhat.

Szinte apróság, de nem az: Böröcz István távozása után Szabó László Zsolt lett az MTVA új elnöke. Edzett harcos, sok helyen dolgozott már, például az Echo TV-nél is kipróbálta magát.

Végül pedig Szaúd-Arábia nem bírta sokáig az ENSZ BT-ben: pár napja be-, ma már kiléptek. Szerintük ugyanis az BT reformra szorul, és nem képes megszüntetni a háborúkat. Vajon amikor beléptek, nem tudták ezt?

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.