Vasárnapi napszemle

  • narancs.hu
  • 2013. október 20.

Hírnarancs

Földrengés Bábolnán, Roma March Budapesten, fideszes feljelentés Gyurcsány ellen, tovább gyűrűzik a bajai videobotrány. Így indult a vénasszonyok nyara 2.0.

Szombat hajnalban kisebb földmozgásra ébredhettek a Bábolna környékiek, tájékoztatott az MTA legegzotikusabb nevű intézménye, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. A rengés a maga 3,3-es Richter-skála szerinti eredményével szerencsére jóval elmarad a 7,2-es Fülöp-szigetekitől. Károkról nem érkezett jelentés.

Háromezren gyűltek össze szombat délután a roma büszkeség napján: a romák emberi méltóságáért és egyenlőségéért vonultak cigányok és nem cigányok. Beszédet mondott Setét Jenő, a program főszervezője, Szalay István, Kakucs polgármestere, és Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke. Opre Roma!

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és performer nem hiába rohanta le a sajtót, a Fidesz feljelentést tesz minapi nyilatkozata miatt. A kampányfinanszírozási odamondás okairól a DK elnöke Kálmán Olga mikrofonja előtt kerekített Louis C. K.-t megszégyenítő standup komédiát.

Tovább gyűrűzik a bajai videobotrány: a közszolgálati híradó szerint a video kamu, a Blikk szerint a videót az MSZP rendelte meg, az egyik szereplő pedig 300 ezer forint ellenében többet is elárulna a felvétel körülményeiről. A rendőrség nyomoz.

Cuki szőke kislányt találtak egy görög cigánytáborban. Az elsődleges vizsgálatok kizárják, hogy jelenlegi nevelőivel rokonságban lenne. A görög hatóságok pénteken tették közzé a fotót: remélik, ez elvezeti őket a kislány vér szerinti szüleihez.

Még valami: legalább 270 napja nem tudjuk, ki lehet Whistler mamája.

false

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.