És azt ismerik, hogy Kövér László Hoffmann Rózsával és Schiffer Andrással koszorúz Párizsban?

  • narancs.hu
  • 2015. október 19.

Hírnarancs

Nagy nap volt a mai Rogánnak, Szijjártónak, talán Gregor Bernadettnek is. Napelemeket kap a TEK, egyendobozt a Szofi, a Malbi meg a Multi. Hétfői híreink.

Én, Rogán Antal esküszöm…

Ma délelőtt, a Sándor-palotában átvette Áder Jánostól a kinevezését, majd a Parlamentben is miniszteri esküt tett Rogán Antal. A hatásköreit számba vevő korábbi Népszabadság-cikk egyenesen úgy fogalmaz, hogy „a magyar média legbefolyásosabb szereplője lesz”, hiszen ő „felügyeli majd azt a kommunikációs szuperhivatalt, amely 1500 állami intézmény és cég reklámköltéseit intézi. A kassza pedig tele van: a perselyben 25 milliárd forint ragadt”. A kinevezési aktus zárópillanatát az MTI fotóriportere, Bruzák Noémi is megörökítette. Íme:

false

 

 

 

 

 

 

 

 

Szijjártó nagyot ment a parlamentben

A külkülgazdminiszter az Országgyűlés előtt számolt be a legújabb világpolitikai sikereinkről. Az Index tudósítása szerint Szijjártó büszkén jelentette ki, hogy „megállítottuk a modern kori népvándorlást”. Mi meg a visegrádi négyek. „Nincs arra kifogás, miért ne tudnák 28-an megvédeni az EU határát” – tette hozzá, de azt is megjegyezte, hogy korántsem üldögélhetünk babérjainkon, ugyanis immár „nyugatról leselkedik az új modern kori népvándorlás, a kvóta miatt ugyanis az ellenőrizetlenül – többek között Magyarország által is ugye – beengedett embereket vissza akarják osztani, részben hozzánk”. Ugye.

A  Fidesz bocsánatot kért a Helsinki Bizottságtól

De úgy ám! Íme, a mai közleményük: „Bocsánatot kérünk a Helsinki Bizottságtól, amiért a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség szóvivője, dr. Hoppál Péter 2013. augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a Helsinki Bizottság azért kap támogatást a Soros György személyéhez köthető szervezetektől, hogy cserébe Magyarországot, a Fideszt, illetve a magyar kormányt lejárassa.”

Ugye kíváncsiak a folytatásra is? Akkor inkább ezt olvassák el!

Napelemes terrorelhárítás

Közleményt adott ki a TEK, méghozzá örömteli közleményt. „Európai uniós pályázati támogatással újultak meg a Terrorelhárítási Központ Zách utcai épületei. A Széchenyi 2020 program KEOP-5.6.0/12-2014-0020 jelű pályázatának támogatásával több épület energetikai korszerűsítése fejeződött be a TEK budapesti bázisán. A megújuló létesítmények homlokzati hőszigetelést és korszerű külső nyílászárókat kaptak. Egy irodaépület tetején új napelemes rendszer biztosítja a villamos energiát, emellett megtörtént az épület régi fűtési rendszerének felújítása is, ami energiatakarékos fűtést tesz lehetővé. A létesítmény energiahatékonyságához a korszerűsített világítási rendszer is hozzájárul” – írják, ám ahogy az úriemberek közt szokás, pénzről nem esik szó.

Cigi, cigi, cigi

Jövőre vége a menőzésnek, legalábbis ha még akad valaki Magyarországon, aki „márkás” cigivel próbál villogni mások előtt. Amint a hirado.hu írja, májustól nálunk is bevezetik az egységes csomagolást – ezt Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára nyilatkozta –, ami azt jelenti, hogy a logók lekerülnek a dobozról, az egyetlen különbséget az eltérő cigaretták között a név és a dohánytípus teszi ki majd.

A világon elsőként Ausztrália vezette be a márkasemleges cigarettacsomagolást 2012-ben. A brit parlament – Írország után másodikként Európában – márciusban hagyta jóvá a jövőre hatályba lépő jogszabályt. Franciaországban április 3-án döntött erről a parlament, és 2016 májusában lép a jogszabály hatályba. Az EU-s irányelv alapján a tagállamok maguk dönthetnek a bevezetéséről, vagyis Magyarország már döntött.

Ausztrál kínálat

Ausztrál kínálat

 

 

 

Fantasztikus hármas

Kövér László, az Országgyűlés elnöke ma koszorút helyezett el Nagy Imre és az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak jelképes síremlékművénél, a Père-Lachaise temetőben, Párizsban. Az MTI tudósítása szerint „a háromnapos hivatalos látogatáson tartózkodó házelnök este ünnepi beszédet mond október 23. alkalmából a magyar közösség számára szervezett nemzeti ünnepi megemlékezésen, a Párizsi Magyar Intézetben”. Ez tényleg szép, és csak még szebb lesz attól, hogy az ünnepi eseményre Kövérrel tartott az Országgyűlés kétfős delegációja, név szerint Hoffmann Rózsa és Schiffer András. Előbbi mint „a magyar–francia baráti tagozat elnöke”, utóbbi pedig mint „az LMP frakcióvezetője”. Azért kíváncsiak lennénk rá, hogy a házelnök legközelebbi háromnapos koszorúzására melyik ellenzéki párt frakcióvezetőjét viszi magával? De arra még inkább, hogy most miért pont Schiffert?

Szép nyári emlék

Szép nyári emlék

Fotó: MTI

The show must go on

Vona Gábor? Rudán Joe? Gregor Bernadett? Novák Előd?

Na, melyikük a kakukktojás?

Nos, a helyes válasz Novák Előd, hiszen négyük közül csak ő nem lép fel a Jobbik október 23-i megemlékezésén, a Corvin közben.

És azt ismerik, hogy Kövér László Hoffmann Rózsával és Schiffer Andrással koszorúz Párizsban?

 

Nagy nap ez a mai Rogánnak, Szijjártónak, talán Gregor Bernadettnek is. Napelemeket kap a TEK, egyendobozt a Szofi, a Malbi meg a Multi. Hétfői híreink.

 

 

 

Én, Rogán Antal esküszöm

Ma délelőtt, a Sándor palotában átvette Áder Jánostól a kinevezését, majd a parlamentben is miniszteri esküt tett Rogán Antal. A 444.hu összefoglalója szerint http://444.hu/2015/10/19/mostantol-van-propagandaert-felelos-miniszterunk „Rogán frakcióvezetőből lett miniszter, és mostantól hozzá tartozik majd többek között az állami reklámköltésekért felelős Nemzeti Kommunikációs Hivatal, az évi 25 milliárd forintos költségvetéssel. A kinevezési aktust az MTI fotóriportere is megörökítette. Íme:

 

Szijjártó nagy napja a parlamentben

A külkülgazdminiszter az Országgyűlés előtt számolt be a legújabb világpolitikai sikereinkről. Az index tudósítása szerint http://index.hu/belfold/2015/10/19/parlament_osszefoglalo/ Szijjártó büszkén jelentette ki, hogy „megállítottuk a modern kori népvándorlást”. Mi meg a Visegrádi Négyek. „Nincs arra kifogás, miért ne tudnák 28-an megvédeni az EU határát” – tette hozzá, de azt is megjegyezte, hogy korántsem üldögélhetünk babérjainkon, ugyanis immár „nyugatról leselkedik az új modernkori népvándorlás, a kvóta miatt ugyanis az ellenőrizetlenül – többek között Magyarország által is ugye – beengedett embereket vissza akarják osztani, részben hozzánk”.

 

A Fidesz bocsánatot kért a Helsinki Bizottságtól

De úgy ám! Íme a mai közleményük: „Bocsánatot kérünk a Helsinki Bizottságtól, amiért a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szóvivője, dr. Hoppál Péter 2013. augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a Helsinki Bizottság azért kap támogatást a Soros György személyéhez köthető szervezetektől, hogy cserébe Magyarországot, a Fideszt, illetve a magyar kormányt lejárassa”.

Ugye kíváncsiak a folytatásra is? Akkor ezt http://magyarnarancs.hu/belpol/nem-csalas-nem-amitas-bocsanatot-kert-a-fidesz-96887 is olvassák el!

 

Napelemes terrorelhárítás

Közleményt adott ki a TEK, méghozzá örömteli közleményt. „Európai uniós pályázati támogatással újultak meg a Terrorelhárítási Központ Zách utcai épületei. A Széchenyi 2020 program KEOP-5.6.0/12-2014-0020 jelű pályázatának támogatásával több épület energetikai korszerűsítése fejeződött be a TEK budapesti bázisán. A megújuló létesítmények homlokzati hőszigetelést és korszerű külső nyílászárókat kaptak. Egy irodaépület tetején új napelemes rendszer biztosítja a villamos energiát, emellett megtörtént az épület régi fűtési rendszerének felújítása is, ami energiatakarékos fűtést tesz lehetővé. A létesítmény energiahatékonyságához a korszerűsített világítási rendszer is hozzájárul” – írják, ám ahogy az úriemberek közt szokás, pénzről nem esik szó..

 

 

Cigi, cigi, cigi

Jövőre vége a menőzésnek, legalábbis ha még akad valaki Magyarországon, aki „márkás” cigivel próbál villogni mások előtt. Amint az hirado.hu írja http://www.hirado.hu/2015/10/19/jonnek-a-markajelzes-nelkuli-cigarettak/ , májustól nálunk is bevezetik az egységes csomagolást – ezt Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára nyilatkozta –, ami azt jelenti, hogy a logók lekerülnek a dobozról, az egyetlen különbséget az eltérő cigaretták között a név és a dohánytípus teszi ki majd.

A világon elsőként Ausztrália vezette be a márkasemleges cigarettacsomagolást 2012-ben. A brit parlament – Írország után a másodikként Európában – márciusban hagyta jóvá a jövőre hatályba lépő jogszabályt. Franciaországban április 3-án döntött erről a parlament, és 2016 májusában lép a jogszabály hatályba. Az EU-s irányelv alapján a tagállamok maguk dönthetnek a bevezetéséről, vagyis Magyarország már döntött.

 

Szupertrió

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke ma koszorút helyezett el Nagy Imre és az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjainak jelképes síremlékművénél a Pére Lachaise temetőben, Párizsban. Az MTI tudósítása szerint „a háromnapos hivatalos látogatáson tartózkodó házelnök este ünnepi beszédet mond október 23. alkalmából a magyar közösség számára szervezett nemzeti ünnepi megemlékezésen a Párizsi Magyar Intézetben”. Ez tényleg szép, mint ahogy az is, hogy az ünnepi eseményre Kövérrel tartott az Országgyűlés kétfős delegációja, Hoffmann Rózsa és Schiffer András személyében. Előbbi mint „a magyar-francia baráti tagozat elnöke”, utóbbi pedig mint „az LMP frakcióvezetője”. Azért kíváncsiak lennénk rá, ha a házelnök legközelebbi háromnapos koszorúzásán melyik ellenzéki párt frakcióvezetőjét viszi magával? De arra még inkább, hogy most miért pont Schiffert?

 

The show must go on

 

Vona Gábor? Rudán Joe? Gregor Bernadett? Novák Előd? Na, melyikük a kakukktojás? Nos, a helyes válasz Novák, hiszen négyük közül csak ő nem lép fel a Jobbik október 23-i megemlékezésén, a Corvin közben.

 

 

Figyelmébe ajánljuk