Ha a sajtó nem firkálna annyi mindent, Polt Péterék is tisztábban látnának

  • narancs. hu
  • 2016. december 1.

Hírnarancs

Senki sem nyomoz Pharaon-ügyben, Tiborcz üzent a 444-nek, Rogán csak Orbánért dolgozik. Hírek.

Mulasztás mulasztás hátán

A fővárosi ügyészség meghozta a fontos döntést: nem nyomoznak Pharaon-ügyben, hiszen a kormány ugyan össze-vissza beszél, és „felmerül a hatóságok szándékos mulasztása“ is, de mivel nem ez az „egyetlen levezethető eredmény“, nem lehet nyomozást elrendelni. Hát, hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy meglepődtünk. Ennek az érvelésnek mindenesetre azért ott a helye a „Mi történik azzal, aki az igazság után az elemi logikát is száműzi az életéből?“ című könyv első fejezetében.

Álmomban két Pharaon voltam...

 

 

Mi köze van hozzá?

Tiborcz István levetetné a 444-ről a videót, amiben egy újságírótól megkérdezi, hogy van-e férje. A Hír Tv riportere egyébként azt akarta megtudni Tiborcztól, hogy miért ő fizetett be bizonyos cégilletékeket. Tiborcz finom utalásából — „mi közük van hozzá?“ — arra következtetünk, hogy szerinte ez az ő magánügye. Ügyvédje azt írta a 444-nek, hogy Orbán veje megdöbbent a videófelvétel közlésén, mivel ő ahhoz nem járult hozzá. A Hír Tv Célpont című műsora holnap lesz, talán új felvételek is adásba kerülnek a szent és sérthetetlen magánszféra napszemüveges lovagjáról.

Egy körből kimaradsz, fiam!

 

Fotó: Facebook

Amíg a halál

Rogán Antal hisz az örök barátságban, úgyhogy Kertész Balázs és Habony Árpád mindig a barátja marad, bármivel vádolják is őket, mondta a propagandaminiszter az éves meghallgatásán a parlamentben. Rogán egyébként munkájának lényegét abban látja, hogy Orbán Viktort  újraválasszák 2018-ban, áll a hvg.hu beszámolójában.

Elszámolt vízumok

Lázár János a heti kormányinfón az Index szerint azt ígérte, megpróbálja tisztázni Szijjártó Péter külügyminiszterrel, hogy mi a helyzet Pharaon vízumaival, és pontosan hány vízumkérelme volt az ujjlenyomat nélküli üzletembernek. „Miután Pharaont jogerősen nem ítélték el, hiába körözik, a magyarországi üzleti tevékenységeit folytathatja, érdekeltségei nem jelentenek nemzetbiztonsági fenyegetést“ — szögezte le Lázár. Úgyhogy az ügyben jelenleg egy hatóság sem folytat vizsgálatot. Pharaon barátjával, a jordán tiszteletbeli konzullal, Zaid Naffával két napja találkozott Lázár, írja a hvg.hu. Ez Lázár szerint egy „formális beszélgetés“ volt a Greshamben.

Lapzárta után

Murányi András volt Népszabadság-főszerkesztő Facebookon jelentette be, hogy jelenlegi formájában biztosan nem marad együtt a szerkesztőség, folytatásra új befektetővel sincs lehetőség, ő pedig elhagyja a pályát. „Főszerkesztőként felelősséget érzek a Népszabadság bezárásáért, emiatt – 22 év, abból 15 népszabadságos esztendő után – elhagyom a pályát“ – írja Murányi.

false

Föld bolygó, második rész

A Bolygónk, a Föld 2-t többen nézik a fiatalok közül, mint az X-faktort, közölte a BBC, és a hír pár óra alatt végigsöpört a világsajtón, úgyhogy az általános, bár kissé gyanús eufóriából mi sem maradnánk ki, noha valójában sosem gondoltuk, hogy a fiatalokkal úgy általában különösebb gond lenne (vagyis nagyobb, mint a nem fiatalokkal).

Egyébiránt piszok hideg volt a csütörtök, valamilyen meghatározhatatlan csapadék is hullott a Széll Kálmán tér környékén, amikor délután arra sétáltam. És holnap még hidegebb szelek jönnek, érdemes sálban-sapkában gondolkozni annak, aki 5 percnél több tölt a szabadban. Mindenesetre ennél a barátságtalan csütörtök esténél nincs jobb alkalom arra, hogy végigizguljunk egy űrrakéta-kilövést, és szerencsére ezt itt most meg is tehetjük, az egész nem több, mint fél óra.

A gravitáció törvényeiből csúfot űző esemény a csütörtöki — magyar idő szerinti — késő délutáni órákban történt a messzi-messzi Kazahsztánban. A világűrbe lőtt járgány lassan megérkezik a nemzetközi űrállomásra, ahol már nagyon várják az étel-, üzemanyag- és ruhaszállítmányt.

Figyelmébe ajánljuk