Ma Mészáros Lőrinc és Andy Vajna gyűjtött a legtöbbet

  • narancs.hu
  • 2016.12.02 20:43

Hírnarancs

Tovább hízott Orbán médiabirodalma.

Mészáros Lőrinc az Echo Tv-t, Andy Vajna Sebestyén Balázst húzta be. Rogán Antal már a legegyszerűbb kérdésre is képtelen az igazat mondani, hétvégén pedig sorsdöntő választások lesznek Európában.

Mészáros Lőrinc megvette az Echo Tv-t

Széles Gábor saját lapjában, a Magyar Hírlapban jelentette be, hogy eladja az Echo Tv-t a felcsúti polgármesternek. Széles már korábban is beszélt arról, hogy megválna a tv-től, hiszen inkább az Ikarus felfuttatására akar koncentrálni. Az Echo Tv-t Széles csak olyan embernek adta oda, aki magyar, a politikáról pedig ugyanazt gondolja mint ő. Mészáros pont ilyen, ráadásul „korrekt és szerény ember, aki abban érdekelt, hogy az Echo Tv továbbvigye az eddigi szellemiségét”. Azt egyelőre nem tudni, Mészáros melyik cége vásárolta meg az adót. További részletek erre.

false

 

Vajnához igazoltak Sebestyén Balázsék

Korábban kiszivárgott hírek alapján már sejteni lehetett, ma délelőtt viszont hivatalosan is bejelentették: Andy Vajna adóján lesz hallható az ország legnépszerűbb rádiós műsora. A Morning Show műsorvezetői – Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János – azért mennek át a Rádió 1-hez, mert eddigi adójuk a Class FM elvesztette országos frekvenciáját. A Class FM Simicska Lajos tulajdona volt, ám Orbán Viktor Volt barátja idén év elején eladta a csatornát az amerikai Michel McNuttnak. A Class FM-et azonban ez sem tudta megmenteni, így azóta csak a neten hallható a rádió. Balázséknak az viszont kispálya, ezért leigazoltak Rádió 1-hez, mely ugyan nem országos adó, de egyre inkább terjeszkedik. Budapesten kívűl egy sor városban érhető el (Baja, Dunaföldvár, Paks, Szekszárd, Győr, Tihany, Miskolc, Heves és Nyíregyháza környékén) helyi adókon. A kormányzati háttérnek köszönhetően valószínűleg növekedni fog a lefedett területek száma. Sebestyén Balázs hangsúlyozta, hogy a szakmaiság és a szerkesztői függetlenség miatt döntöttek a Rádió 1 mellett, az azonban kérdés, mindebből mi valósulhat meg a kormánybiztos rádiójánál. Jogviták miatt a Morning Show egy ideig Reggeli Show néven fut majd.

Keressen híreink között hasonlót...!

Keressen híreink között hasonlót...!

 

 

Rogán Antal nem tud igazat mondani

Egy figyelmes olvasó vette észre pár hete, hogy Rogán Antal egy 700 ezer forintos, Berluti „Ecritoire” táskával jár dolgozni. Csütörtökön a hvg.hu elkapta a propagandaminisztert, hogy megkérdezze, mennyiért vette táskáját. Rogán az egyszerű kérdésre nem volt hajlandó válaszolni, mindössze annyit „árult el” hogy azt egy BÁV zálogházban vette. A 24.hu megkérdezte a BÁV-ot az ügyről, ahonnan azt a választ kapták, hogy táskákkal soha nem foglalkoztak, ruhaneműket pedig már legalább tíz éve nem vesznek be. A lap ezután elküldte kérdéseit Rogán minisztériumának is, hogy akkor hogy is van a táskával és a BÁV-val, ám onnan szokás szerint nem kaptak választ. Helyette itt egy Villámnarancs!

 

Sorsdöntő hétvége Európában

Olaszországban a kormány sorsát is befolyásoló népszavazás lesz, Ausztria pedig államfőt választ hétvégén.

Olaszországban a kétkamarás parlamenti rendszer módosításáról döntenek vasárnap, ám Matteo Renzi miniszterelnökről már jóval korábban kijelentette: a referendum bukása esetén benyújtja lemondását – írja az MTI. A népszavazás érvényessége nem függ a részvételi aránytól: ha az igenek győznek, az alkotmányos reformok életbe lépnek, ha a nem szavazatok lesznek többségben, az olaszok elutasítják a Renzi-kormány szorgalmazta reformokat. Matteo Renzi és a reform támogatói szerint a parlament létszámának és költségeinek csökkentése egyszerűbbé, gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a törvényhozást és az állam működését. Másrészt az alkotmányos reformokat követően életbe léphet az új választási rendszer is, amely a parlamenti választásokon győztes pártot biztos parlamenti többséghez juttatja, stabil kormányzást biztosítva a több mint hatvan év alatt ugyanennyi kormányt váltó Olaszországnak.

A referendum ellenzői viszont arra hivatkoznak, hogy éppen a kétkamarás parlamenti rendszer biztosítja a mindenkori miniszterelnök hatalmának egyensúlyozását.

A népszavazás kudarca és Matteo Renzi lemondása esetén az államfő, Sergio Mattarella akár előre hozott választásokat is kiírhat, valószínűbb azonban, hogy a parlamentben meglevő kormánytöbbséget új (talán szakértői) miniszterelnökre bízza a 2018-as választásokig. Az új választásokon jó esélyekkel indulna az euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalom, mely a Brexit után tovább mélyítené az EU válságát.

Renzi

Renzi


Szélsőjobboldali előretörést hozhat az osztrák államfőválasztás. A májusi voksolást a a vesztes szabadságpárti jelölt, Norbert Hofer sikeresen támadta meg az Alkotmánybíróság előtt, így hétvégén újra az urnák elé vonul Ausztria. A választás már azért is történelmi, mert nem a két nagy párt, a szociáldemokrata SPÖ és a konzervatív ÖVP adja a jelölteket, hanem a szélsőjobboldali FPÖ (Norbert Hofer) illetve a szintén rendszerkritikus Zöldek (Alexander Van der Bellen). A nagykoalíciós korszaknak immáron vége, a kérdés az, hogy mikor tör át Ausztriában a szélsőjobb – figyelmeztetnek elemzők. A közvélemény-kutatások szerint az FPÖ-ben is szélsőségesnek számító Hofer lesz a befutó.

 

Váratlanul bejelentette visszavonulását Nico Rosberg

Hatalmas meglepetésre pénteken bejelentette visszavonulását Nico Rosberg, a Forma-1 idei világbajnoka. „Attól a pillanattól, hogy a vb-cím sorsa a saját kezembe került, óriási lett rajtam a nyomás, s megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy abbahagyom, ha sikerül megnyernem a bajnokságot – írta Rosberg a Facebookon. –   Abu-Dzabiban vasárnap reggel tudtam, hogy ez lehet az utolsó versenyem, s ettől a gondolattól kitisztult a fejem. A verseny minden pillantát élvezni akartam ennek tudatában.” A 31 éves Rosberg 2006-ban mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnoki sorozatban, melyben 206 versenyen indult, 23 futamot nyert meg, összesen 57-szer állt dobogóra, 30-szor indulhatott az első rajtkockából, s múlt vasárnap első vb-címét szerezte – írja az MTI.

Neked ajánljuk