Hiába érvénytelen a népszavazás, jön az alkotmánymódosítás

  • narancs.hu
  • 2016. október 4.

Hírnarancs

A Kétfarkú Kutya Párt indul a 2018-as választáson, Rogánék tovább luxiznak, a lengyel nők tiltakoznak, a kamionosok migránst keresnek. Keddi hírek.

Új egység, új alkotmány

November közepén életbe léphet a sokadik alkotmánymódosítási tervezet, jelentette be a vasárnapi bukást mélységesen elutasító Orbán Viktor, a Fidesz rendkívüli frakcióülése után. Kósa Lajossal karöltve elmondták, hogy az alaptörvényt négy helyen kívánják módosítani, a legfontosabb a 14 cikkely második bekezdésébe ékelt alábbi rész: „A szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni. Tilos a csoportos betelepítés.” A tervezetet jövő hétfőn nyújtják be, 17-én lefolytatják az általános vitát november 8-án szavazás. A módosításhoz szükséges kétharmados többségre lesz szükség, de a Jobbik is ugyanezt a követ fújja.

false

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Nyugati luxus, keleti kényelem

Még több kellemes részlet derült ki Rogánék jól sikerült hétvégéjéről: kezdődött az először letagadott, majd csöndesen beismert, ja, tényleg volt ott egy ilyen kis helikopter esetével, amit ma a Népszabadság újabb információkkal fejelt meg. Mert hogy a landolás után a budaörsi reptéren Rogánéknak sikerült még egy luxus Mercibe is beszállniuk, egy olyanba, ami a Valton-Master Car Kft. tulajdona. Erre azért volt lehetőségük, mert a mostanában üzletasszonyként is nagyszerűen működő Rogán Cecília májusban jó érzékkel beszállt egy vállalkozásba, méghozzá a Nakama&Partners Kft.-be, aminek köze van a Valtonhoz, Sarka Katához és isten tudja, még kihez. És ha valaki aggódna, hogy a kvótareferendum miatt esetleg Tóniék nem aludtak jól, ne tegye: 110 ezerért nemcsak 75 négyzetmétert kaptak egy éjszakára, de baldachinos fürdőszobát és keleti szőnyegeket is.

false

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

Indulnak!

Interjút adott a Népszabadságnak Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, aki a népszavazás értékelése mellett bejelentette: indulnak a 2018-as választáson. Elmondta, bár viccesen próbálnak érvelni fontos ügyek mellett, nem érdemes rájuk úgy tekinteni, mint viccpártra. És nem akarnak abba a hibába esni, mint a több párt, vagyis nem akarnak fűt-fát ígérni.

Fekete Lengyelország

Tegnap tartották Lengyelországban az abortusz teljes betiltása (és az ezt előíró törvénymódosítás) elleni tiltakozást. Ezzel párhuzamosan számos európai városban szimpátia tüntetéseket szerveztek, Budapesten is, a lengyel nagykövetség előtt.

Itt a migráns, hol a migráns?

Igazán kreatívnak kellett lennie annak, aki nyerni akart a negyedik alkalommal megrendezett országos kamionos versenyen, hiszen a sok más feladat mellett az indulóknak „egy rakodótérben megbúvó migránst kellett megtalálniuk, amelynek során a proaktív, szakszerű eljárást díjazták a bírák.” Arról nem szólt a fáma, vajon melyik menekülttáborból kerítettek ehhez megfelelő alanyt, de reméljük, sokan alkalmaztak szakszerű eljárást és ezúton is szívből gratulálunk a proaktív nyertesnek!

R.I.P.

46 éve ezen a napon hunyt el kábítószer-túladagolásban Janis Joplin. A 27 éves énekesnő hamvait a tengerbe szórták, szerény vagyonát a barátai egy bulin elitták. Néhány nappal a halála előtt rögzítette Mercedes Benz című dalát, mi is ezzel emlékezünk rá.

Figyelmébe ajánljuk