A magyar identitás spirituális keretén dolgozik a kormány, ha jól értjük

  • narancs.hu
  • 2016. október 5.

Hírnarancs

Rogán hazudozik, a választási bizottság elutasít, Brüsszel vizsgálódik. Úgy pörög ez a szerda, mint Tóni helikopterrotorja.

Csak én vagyok helikopter

Tovább pörög a helikopteres hazugságspirál. Miután Rogán Antal csuklóból letagadta a röpdösést, kénytelen volt a nagy fekete luxusautókról szóló kérdésekre is kitalálni valamit. Ugyanis mind a repülőtéren, mind a nyírségi esküvőn egy német rendszámú, elegáns fekete verda várta az égből leereszkedő propagandaminisztert. A miniszterelnöki kabinetiroda válasza szerint a budaörsi repülőtérre a Rogán családért „egy kedves ismerősük” ment ki, az pedig, hogy „a vendéglátók kit küldtek a miniszter úr és családja elé az esküvőn, amin magánemberként vett részt, úgy gondoljuk, nem tartozik a Népszabadságra” – írták. Milyen szerencsés az az ember, akinek ennyi kedves ismerőse van!

false

 

Fotó: MTI

 

A. E. Bizottság

Az NVB elutasította az amiatt érkezett kifogást, hogy önkormányzati hivatalnokoknak és közmunkásoknak is telefonálgatniuk kell fideszes útmutató alapján a népszavazás sikeréért, írja a 444.hu. A bizottság azért nem vizsgálta érdemben a kifogást, mert a beadványozó nem csatolt bizonyítékot arról, hogy valóban történt ilyen – holott a portál állítása szerint több ilyen esetről is írt.

Felfüggesztett zsé

Felmerült, hogy Brüsszel minden uniós forrást megtagad Magyarországtól, írta a Portfolio információja alapján az Index. Több területen is jelentős problémákat lát az Európai Bizottság (EB) a magyarországi EU-támogatási rendszerben, amelyekről rövidesen elkészül egy jelentés, és ha ez súlyos megállapításokat tartalmaz, akkor az összes uniós támogatás kifizetését automatikusan felfüggeszti Magyarország felé – írja a lap. Az egyeztetések jelenleg is zajlanak, a negatív végkifejlet még elkerülhető.

Spirituális keret

A kormány kezdeményezni fogja az alkotmány módosítását azzal az indokkal, hogy több mint 3 millió ember szavazott nemmel a kvótareferendumon – jelentette be szerdán Tuzson Bence. Trócsányi László igazságügyi miniszter elárulta, miről fog szólni a módosítás: „Amit mi most rögzíteni fogunk, az a keret, ami az alkotmányos identitásunkat tartalmazza” – mondta a miniszter az Index cikke szerint. „A keret egy spirituális üzenetet kell, hogy tartalmazzon” – tette hozzá, de azért „fontos állítások lesznek” benne, például a népességről és a területről. A normaszöveget hétfőn nyújthatják be a parlamentben.

Pofonosztás

Úgy tűnik, tényleg lesz Bud Spencer park Budapesten: Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete jóváhagyta a javaslatot, úgyhogy kezdeményezni fogják az átnevezést a fővárosnál, erről a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tett közzé egy határozatot.

Figyelmébe ajánljuk