Magyarország über alles

  • narancs.hu
  • 2016. június 14.

Hírnarancs

30 év után végre csináltak valamit a magyar focisták egy valóságos sporteseményen. A terrorizmus közben nem alszik, egy fantasztikus fideszes képviselő annál inkább. Híreink.

Fodbal: véreink,  magyarok. Ne kerülgessük: legelső, ma kora este Ausztria ellen lezavart Eb-meccsét a magyar válogatott 2 góllal megnyerte, jóvá téve ezzel a labancterrort, Trianont, 56 elvesztését, Ákos teljes életművét és a közterületen meglóbált Gucci-táskákat. Gólszerzők: Szalai Ádám (a 62. percben), majd Stieber Zoltán (a 87.-ben). Az első gólt az Indexen itt, a másodikat pedig itt lehet újra és újra megnézni.

false

 

Kapcsolódó pornográfia: fotóink a meccsre várakozó jónépről a csepeli, értelemszerűen közpénzből épült hobbiarénából itt élvezhetők.

Emellett persze már semmi sem lehet különösebben érdekes a magyar ember számára, de talán a más focija mégis az: a szurkolók embertelen randalírozása miatt (stadionon belül – mármint a bírság csak az enteriőrben bemutatott rajongói testmozdulatoknak szólt most, az utcaiaknak nem) ma felfüggesztett kizárásra ítélte az orosz válogatottat az UEFA. És kaptak még tanító-nevelő jelleggel 150 ezer eurós pénzbírságot is. Ez utóbbinál súlyosabb, hogy a felfüggesztett ítélet lényegében azt jelenti, hogy a következő rontom-bontomkodásnál fogják és kivágják az oroszokat az Eb-ről, mint a macskát focizni.

Ennyit a fociról, egyébként is: mindenki sokkal jobban jár, ha elemzésekért, fogadási tippekért, viccért, sörért és pornóért inkább a Narancs fociblogját, a Kispályát böngészi a továbbiakban.

Terror. Sok jel (volt barátnők, barátok, iskolatársak vallomásai) arra mutat, hogy az orlandói melegbárban véghezvitt, eszelős mészárlás tettese, a magát ISIS-osnak valló, de könnyen lehet, hogy csak vágyálmaiban valódi terrorista Omar Mateen nem egyszerűen homofób, hanem homoszexuális homofób volt. A Mateen által megtámadott Pulse bár személyzete szerint gyakori vendég volt korábban a helyen, ahol többször is igen sokat megivott, de egy biztos: nyíltan nem vállalta a melegségét.

Párizsban tegnap este egy magát úgyszintén az Iszlám Állam hívének valló sötét alak leszúrt egy rendőrt, majd foglyul ejtette lakásában a feleségét és a gyerekét – mielőtt a kommandósok (hosszas, eredménytelen tárgyalás után) lelőtték volna, a nővel is sikerült végeznie, a gyerek viszont életben van. Larossi Abballa, a 25 éves elkövető nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, 2013-ban el is ítélték azért, mert Pakisztánba toborzott terroristanövendékeket. Két és fél évet ült, szabadulása után folyamatosan figyelték, de nem mutatta jelét annak, hogy mire készül.

A Ligetvédők a hétvégén egy teljesen felújított, korábban művészeti iskolának otthont adó, azóta üres épületet foglaltak el, és most be is mutatták a 444-nek. A rendőrség egyelőre nem tuszkolta ki a házfoglaló favédőket az épületből, de a cikk szerint ez már csak idő kérdése.

Végezetül a nap hőse: a Bors remek találata a fideszes Bíró Márk, aki 6 éve országgyűlési képviselő, és ez idő alatt egyetlenegyszer sem szólalt fel a parlamentben; a honvédelmi bizottság tagjaként tavaly 23 bizottsági ülésből 5-re dugta csak oda a képét; fogadóórát pedig (ki nem találnák!) nem tart. A Bors készségesen összeszámolta, hogy 6 év alatt ezért az energikus, forgószélszerű tevékenykedéséért Bíró úgy 64 millió forint értékű fizetést lapátolgatott össze magának. Money well spent – mondanák erre a halvérű angolok.

Figyelmébe ajánljuk