Már a Munkáspárt is a Fidesz ambícióit támogatja. A népszavazás összehozza, ami összetartozik?

  • 2016. szeptember 16.

Hírnarancs

Mi a közös a Munkáspártban és a Fideszben? Féltik a magyar borsodi cigányok a lányaikat, asszonyaikat, na meg a munkájukat a bevándorlóktól. Tarlós némi libsizés kíséretében kiállt Dörner György mellett.

Az igazi komcsik a Fideszt segítik

Kalkulálható segítséget kapott a Fidesz, hiszen a Munkáspárt már az ugyancsak demagóg és rendkívül kártékony 2004-es és 2008-as népszavazásokon is a Fidesz álláspontját szajkózta, persze, a maga retorikai készletével. Most éppen a Magyarországot legyűrő Oszmán Birodalomhoz hasonlította az Európai Uniót Thürmer Gyula, a párt elnöke a pécsi kampánynyitó rendezvényen – írja a hvg.hu. Úgy tűnik, a kommunisták az internacionalizmusból a nemzeti ügybe szálltak át, véleményük a migráció és a népszavazás ügyében lényegében megegyezik a kormánypárt vagy a radikális jobboldal lózungjaival.

„A népszavazás nem játékszer, hanem eszköz arra, hogy változtassunk a dolgokon” – mondta Thürmer a HVG kérdésére, elmondása szerint azért biztatják a „nem” szavazatok leadására szimpatizánsaikat, mert az általuk megkérdezett emberek többsége nem akar bevándorlókat.

false

Akkor se, ha nincs nekik…

Migránsellenes szervezetet alapítottak borsodi cigányok, akik nemcsak lányaikat, asszonyaikat, de munkahelyeiket is féltik a bevándorlóktól. Lakatos Attila Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány vajda szerint azért, „mert a migránsok ugyanolyan »tanulatlanok«, mint ők, ugyanazt a munkát tudják elvégezni”.

„Most még szabadon elengedjük a gyermekeinket iskolába, mert nem bántja őket senki. Ha bejönnek a bevándorlók, akkor félteni fogjuk a lányainkat, a feleségeinket és a családunkat, mert senki nem lesz biztonságban" – mondta Lakatos. A hétvégén nem mellesleg – a nagy féltés miatt is biztosan – Miskolcon megalakult az Európai Romák Egyesülete nevű civil szervezet, amelyhez erdélyi, felvidéki és kárpátaljai romák is csatlakoztak. De az egyesülésbe cseh és nyugat-európai cigányokat is várnak, sőt, nyitottak arra, hogy Európán kívüli cigányokat is integráljanak a szervezetbe, „hiszen például Kanadában vagy az Egyesült Államokban is sok roma él” – áll az MTI közleményében.

„Migrációs hátterű lakosság”

Németországban minden korábbinál magasabbra, 21 százalékra emelkedett tavaly az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteki adatai szerint – írja az MTI. A Destatis meghatározása szerint az a németországi lakos tartozik a migrációs hátterű emberek közé, aki születésével nem szerzett német állampolgárságot, vagy akinek legalább egyik szülője nem szerzett német állampolgárságot születésével. A hivatal adatai szerint 2015-ben 17,11 millióan tartoztak ebbe a csoportba, ami 4,4 százalékos, 723 ezer fős növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A nem migrációs hátterű lakosság 64,28 milliót tett ki, aránya 79 százalékos volt, ami 0,3 százalékos, 215 ezer fős csökkenés éves szinten. A migrációs hátterű lakosság szokatlanul nagy arányú növekedése a bevándorlók – külföldi állampolgárok – számának emelkedésének tulajdonítható – írja az Index az MTI nyomán. Ebbe a csoportba tavaly 11,5 millió ember tartozott, ami éves összevetésben 600 ezer fős, 5,5 százalékos növekedés. A Destatis a jelentésében kiemelte, hogy az adatok az úgynevezett mikrocenzusból – a lakosság 1 százalékának megkérdezésével évente végzett „kis népszámlásból” – származnak, és ebből adódóan nem tükrözik teljesen a 2015-ben lezajlott bevándorlási folyamatot, mert a mikorcenzus alapvetően háztartásokban végzett adatfelvételt jelent, vagyis nem terjed ki a tartományi központi menedékkérő-befogadó állomásokra, amelyekben tavaly az újonnan érkezett menedékkérők nagy része lakott. A migrációs hátterű lakosság három legfontosabb származási országa Törökország, Lengyelország és Oroszország.

Hadd legyen már jobbos is színigazgató!

Tarlós István ma elárulta: ő bizony Dörnerre voksolt az Újszínház igazgatói pályázatának döntésekor. Ugyanis a főpolgármester szerint a bírálóbizottságból a legtöbben őt támogatták. Állítólag. Tarlós nem érti, miért fáj az bárkinek, „ha van két színház, ahol nem liberális igazgató van”. Mert véleménye szerint arról van szó, hogy „a magyar liberális értelmiség csak és kizárólag liberális színigazgatót képes elfogadni”. Mi másért lenne bárki is elégedetlen? – kommentálta az ügy körüli felháborodást.

Érti? Nem érti?

Érti? Nem érti?

 

Napi cuki: szerencsés Jazz

Csodálatos fotósorozat készült egy sáros gödörbe esett, beszorult spániel kimentéséről. Jazz, a Skóciában élő cocker spániel egy séta közben eltűnt a mezőn, és napok elteltével sem került elő. Gazdája, Karen sehol sem találta és érthetően aggódott érte, ezért segítségül hívta a helyi vadőröket, de csak annyit tudott nekik megmondani, nagyjából hol tűnt el a kutya. Szerencsére a profik gyorsan felmérték a helyzetet, és mentőexpedíciót indítottak a kutyusért, amit rendesen dokumentáltak is. Egyébként ismerik a történetet a szovjet medveelhárító szolgálatról?

false

false

Figyelmébe ajánljuk