Megszólalt a kormány végre Bayer Zsolt kitüntetésének ügyében: inkább hallgattak volna tovább!

  • 2016. szeptember 15.

Hírnarancs

Lázár szerint a kormányon nincs ezoterikus hatás, Persányi Miklós parkosítaná a Hősök terét. Hírek.

Nincs ezoterikus hatás

Itt vannak az utolsó nyári napok, vigasztaljon minket, hogy ilyenkor is van kormányinfó. Lázár János most például megerősítette Kövér László korábbi mondását arról, hogy tényleg csökkenhet a rászorulók segélye, ha migránsokat telepítenek be, írja az Index tudósítása. „A betelepítés azzal jár, hogy a magyar adófizetőknek kell állniuk anyagilag ennek a terhét” – mondta Lázár, majd így okoskodott tovább: „Ha 100 egységnyi segélyt 150 egységre kell elosztani, akkor értelemszerűen csökkenni fog a segély összege.” A téma azért került elő, mert Lázár elmondta, ha a kormány nem tud többséget szerezni a népszavazáson, lesz egy számsor arról, hogy a megyei jogú városoknak hány főt kell befogadniuk.

false

Lázár emellett bejelentett pár óriási beruházást, például új utakat építenek, autópályákat hosszabbítanak, fejlesztik a vasutat a Balaton körül, felújítják a Nyugati és a Keleti pályaudvart a következő években. A Matolcsy Györggyel kapcsolatos friss hírek miatt szóba került az is, hogy a kormány vajon mennyire babonás: Orbán Viktor nem az, állítja Lázár, és „ezoterikus hatás sincs a kormányban“, tett rendet a fejekben a miniszter.

Viszont tényleg lesz keresztényüldözési államtitkárság, októberben már kezdődik is a munka, egymilliárd forintot szán a nemes célra a kormány.

Közéleti viták

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő Lázár Jánostól és Orbán Viktortól kérdezett Bayer Zsolt kitüntetéséről. Az érdekelte, Orbán egyetért-e Bayer szellemiségével, helyesli-e a kitüntetést, illetve, hogy konkrétan mi szerepelt az előterjesztésben, írja a 444.hu. A válasz annyi volt, hogy Bayer a Gulag és az erdélyi magyarok bemutatása miatt kapta a lovagkeresztet. A „cigánygyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba” idézet is szerepelt a kérdésben, erre a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba azt válaszolta, hogy Bayer „egyes megfogalmazásai közéleti vitákat váltottak ki”.

Zöld ügyek

Sajtótájékoztatót tartott elképzeléseiről az fővárosi állatkert igazgatója, Persányi Miklós, aki egy hónapja lett a Liget Projekt kert- és tájépítészeti miniszteri biztosa. Persányi kitiltaná az autóforgalmat a Kós Károly sétányról és parkosítani a Hősök terét, de elsődleges feladata a zöldfelületek védelme, a tájépítészeti pályázat minél magasabb szintű kivitelezése. Mint elmondta, az a célja, hogy kellemesebb, zöldebb hely legyen a liget, ám ami már eldőlt a projekt során, azt nem bolygatja, írja a nol.hu.

Nem

Hack Pétert elsodorta a rettegés árja, és adott egy meglepő interjút a Magyar Időknek, amiben például azt mondja, hogy a mai világ gonoszabb, mint a náci Németország volt.

Figyelmébe ajánljuk