Meghalt a Simon-ügy kulcsszereplője, Orbán rendszeresen tilosban parkol

  • narancs.hu
  • 2014. március 20.

Hírnarancs

A miniszterelnök a fodrászához ugrik be. Welsz Tamás szíve feladta a rendőrkocsiban. Törőcsik András sincs jól. A Vasasnak új stadionja lesz. Menő lett a félmeztelen Putyin, Gyurcsány magyar hangja Galla Miklós. Ezt történt csütörtökön.

Az este vezető híre lett mindenhol, hogy meghalt Welsz Tamás vállalkozó. Welsz a kampány slágertémájává vált sztori, a Simon-ügy egyik szereplője, és mint a híradásokban áll, rendőri eljárás során vesztette életét. Több forrás szerint sem rendőri erőszakról van szó: Welszért rendőrautó ment az irodájához, hogy kihallgassák, de aztán a vállalkozó rosszul lett a kocsiban, és a kórházban sem tudták újraéleszteni. Welsznek kulcsszerepe volt eddig a Simon-ügyben: nála tartottak házkutatást, mielőtt letartóztatták volna Simont. Nem véletlenül: Welsz házában egy széf is volt, abból került elő a Gabriel D. névre kiállított, Simon Gábor fényképeit és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is. Eközben az Index információi szerint a Magnet Bankban az elmúlt hónapokban a bank 40 ezer ügyfele között felbukkant kilenc „afrikai” is. Nem megerősített források szerint – lévén a bank nem fedte fel ügyfelei kilétét – található köztük a szocialista párthoz köthető szereplő is.

A magyar miniszterelnök kocsija rendszeresen tilosban parkol az Astoriánál. A 444 volt a szemfüles, kiszúrta, hogy még a közteret is átrendezték, hogy Orbán Viktor kényelmesen eljuthasson a fodrászához. A kérdés költői: vajon fizetett büntetést a tilosban parkolásért Orbán Viktor?

A kampány csordogál: majdnem hatmilliárd forint folyt ki központi támogatásként a különböző pártokhoz. Köztük százmilliók kamu, azaz csak formálisan létező formációkhoz, amelyek nyilván jó helyre teszik majd a pénzt, elszámolni ugyanis nemigen kell vele. Persze ez a kisebbik – bár jelentős – baj, a nagyobb az, hogy a pártok korántsem ennyit költenek. Egy nemrég készült becslés szerint a Fidesz már kétmilliárd felett jár, a Jobbik pedig majdnem annyit költött, mint az Összefogás együttvéve. Ami azért meglepő.

És ha már náluk tartunk: Romániából most paterolták ki a Jobbik-közeli Új Magyar Gárda néhány tagját. Az Összefogás kampányfilmjét pedig Galla Miklósék hangjára adaptálták: azt kell mondanunk, hogy tényleg jobb, mint az eredeti.

Sportrovat: kapott a Vasas pusziba egymilliárdot a kampánybeli nagy osztogatásban. Igaz, nincs az első osztályban, de így a választások előtt talán nyerhető ezzel is egy-két angyalföldi szavazat. Az új aréna 3000 fős lesz. De hogy minek?

Szegény Törőcsik András pedig kómában van. Törő egy névnapi bulin verte be a fejét. Meg is műtötték már.

Külvilág: a krími konfliktus mozgatta a mai világpolitikát. A helyi focicsapat nemsokára otthagyja az ukrán bajnokságot – az idei szezont még lejátsszák –, Obama temérdek szankcióval fenyeget, az oroszok viszont kitiltották John McCain amerikai alelnököt. Az Economist pedig félmeztelen Putyin-címlappal kezd.

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.